Sindicatul Automobile Dacia va redacta, luni, o sesizare catre directorul general al SC Automobile Dacia Renault, cu privire la revendicarile salariale ale angajatilor, dupa ce negocierile privind semnarea contractului colectiv de munca au intrat in impas.
Negocierile pentru semnarea contractului colectiv de munca se afla in impas, deoarece sindicatul a cerut o crestere salariala de 520 de lei pentru fiecare salariat, motivand ca anul trecut Dacia a avut vanzari record, insa administratia nu le acorda decat o crestere de 170 de lei, in mai multe transe, potrivit NewsIn.

Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, a precizat ca asteapta in termen de 48 de ore raspunsul directorului general cu privire la sesizarea privind revendicarile salariatilor.

"In cursul zilei de astazi (luni, n.r.) vom redacta o sesizare catre directorul general cu privire la revendicarile salariatilor, ceea ce inseamna declansarea conflictului de interese la Dacia. Principala revendicare este marirea salariala de 520 de lei de salariat pentru acest an, iar propunerea administratiei de crestere a salariului, in mai multe etape, a fost de 170 lei . Directorul general are obligatia legala sa raspunda in termen de 48 de ore. In functie de raspunsul lui vom decide daca vom continua demersurile privind conflictul de munca sau ajungem la o intelegere. Daca vom continua conflictul ne vom adresa pentru conciliere la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Arges", a declarat Ion Iordache, viceliderul SAD.

Negocierile dintre sindicat si administratia Dacia vor continua in fiecare zi. Ion Iordache, viceliderul SAD, a mai spus ca, daca nu se ajunge la nici un acord, se vor parcurge toate formele de protest prevazute de lege, inclusiv greva de avertisment.

"Administratia nu a raspuns pozitiv la revendicarile noastre. Nu am fost de acord cu propunerea administratiei de crestere salariala cu 170 de lei si vom parcurge si noi toate formele de protest prevazute de lege", a mai precizat Ion Iordache.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri