Sedinta de negocieri de joi dintre administratia Dacia si liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) nu a avut nici un rezultat, dupa ce patronatul a venit cu o noua oferta de majorare salariala, de 200 de lei, care nu a fost insa acceptata de sindicalisti.

Potrivit liderilor SAD cresterea salariala oferita de administratie este mult prea mica si spun ca sunt deschisi in continuare la noi negocieri, potrivit agentiei NewsIn.

"In cursul zilei de astazi (joi, n.r.) administratia a facut o noua oferta privind cresterea salariala pentru anul 2010 care consta in acordarea pe luna ianuarie a sumei de 100 de lei, in luna aprilie 60 de lei si in luna septembrie alti 40 de lei. Sindicatul nu a fost de acord cu aceasta propunere, ca atare negocierile continua. In timpul conflictului de interese legea prevede ca oricare dintre parti poate solicita sedinte de negociera. Noi chiar suntem dispusi la aceste negocieri", a declarat Ion Iordache, viceliderul SAD.

Negocierile pentru semnarea contractului colectiv de munca se afla in impas, deoarece sindicatul a cerut o crestere salariala de 520 de lei pentru fiecare salariat, motivand ca anul trecut Dacia a avut vanzari record, insa administratia nu le-a acordat pana acum decat o crestere de 170 de lei, esalonat, in mai multe transe.

Nici propunerea de joi a administratiei nu a fost acceptata, chiar daca oferta a fost cu 30 de lei mai mare.

Negocierile dintre sindicat si administratia Dacia vor continua pe fiecare zi. Ion Iordache, viceliderul SAD a mai spus ca daca nu se ajunge la nici un acord se vor parcurge toate formele de protest prevazute de lege, inclusiv greva de avertisment.

Liderii Sindicatului Automobile Dacia spun ca sunt deschisi la negocieri si ca vor accepta fiecare intalnire cu reprezentantii patronatului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Românii, mult mai interesați de autoturisme electrice și hibride anul acesta
Setari Cookie-uri