Nissan Leaf, primul autoturisme electric produs de Nissan, va costa circa 30.000 de euro in Japonia, unde compania si-a fixat o tinta de vanzari de 6.000 de masini in primul an, potrivit autocar.co.uk
Comenzile pentru Leaf vor incepe in aprilie, iar livrarile in decembrie.

Spre finalul anului, Leaf va fi la vanzare si in Europa si America.

Autoturismul de marime mijlocie, cu cinci locuri, va avea un aspect asemanator vehiculelor cu combustie din aceeasi categorie si va fi echipat cu o baterie cu litiu ce ii va permite sa ruleze 160 kilometri fara a avea nevoie de reincarcare.

Motorul electric montat in fata dezvolta 107 CP. Viteza maxima este de 140 km/h.



Grupul a incheiat 27 de acorduri de cooperare cu state ale lumii, pentru crearea unei retele de statii de reincarcare a bateriilor de acest gen, cu scopul de a facilita circulatia autoturismelor electrice.

Bateria Leaf poate fi incarcata acasa, de la priza, in opt ore. Aceasta se poate incarca la o capacitate de 80% in 30 minute, la statiile prevazute cu aceste echipamente. Autonomia masinii a fost calculata in functie de studii, ce arata ca 90% dintre americani nu ruleaza mai mult de 160 kilometri pe zi.

Nissan va investi doua miliarde de dolari in fabrica sa din Smyrna, Tenessee pentru a produce 150.000 unitati Leaf pe an.

Seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, estimeaza ca vehiculele electrice ar putea detine 10% din piata auto mondiala in 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri