Piata auto din Romania va fi in acest an cu 25 - 30% sub nivelul celei din 2009, dar, daca programul Rabla va continua, din 2011 vom asista la o revenire a vanzarilor, a declarat directorul general al importatorului Peugeot - Trust Motors, Narcis Ghita.

"Puterea din ce in ce mai scazuta de cumparare, precum si masurile de austeritate adoptate de Guvern sunt principallii factori care influenteaza negativ evolutia pietei auto. De asemenea, importul masiv de masini second hand duce la scaderea vanzarilor de masini noi", a explicat reprezentantul Trust Motors, citat de Mediafax.

El a precizat ca aproximativ 80% din vanzarile de masini au fost realizate prin intermediul programului de innoire al parcului auto.

"Rabla a salvat piata auto romaneasca de la un dezastru. Daca Guvernul va finanta programul Rabla in continuare, anul viitor vom asista la o redresare a vanzarilor. Asta pentru ca, anul acesta, cele mai multe companii s-au restructurat, iar in 2011 vor putea sa ia decizii clare de business. Multe dintre firme vor trebui sa-si innoiasca flota auto", a spus Narcis Ghita (foto).

Referitor la pozitia Peugeot in piata, el estimeaza ca marca franceza va avea o cota de 2,7% - 3% la sfarsitul anului, de la 2,4% in prezent.

"Avand in vedere criza economica care afecteaza sectorul auto, cota tintita a fost agreata de comun acord cu producatorul, iar obiectivul nostru pe termen mediu si lung este de a avea o crestere usoara si sustenabila. Avem in vedere punerea la punct a unei strategii de dezvoltare. Vom avea campanii strategice care se vor derula timp de trei luni, incepand cu septembrie", a precizat reprezentantul importatorului Peugeot.

In prezent, reteaua de dealeri Peugeot numara 21 de parteneri, care opereaza prin intermediul a 36 de showroom-uri.
Narcis Ghita ocupa functia de director general al Trust Motors de la inceputul lunii august, anterior fiind timp de sase ani administrator si director general in cadrul Hyundai Auto Romania.

Vanzarile de autovehicule noi au scazut cu 54,3% anul trecut, la 147.962 de unitati, iar segmentul autoturismelor a inregistrat un recul de 52%, la 130.193 de masini, astfel ca piata auto a revenit aproape de nivelul inregistrat in 2003.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Mercedes-Benz ar putea pregati un nou model cu numele Clasa O