PSA Peugeot Citroen si Renault vor plati vineri statului francez cate un miliard de euro, reprezentand o treime din imprumuturile guvernamentale in valoare totala de sase miliarde euro primite de cei doi constructori de automobile in luna aprilie a anului trecut, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Franta a acordat celor doua companii imprumuturi de cate trei miliarde euro pentru a se asigura ca grupurile vor depasi criza financiara si economica.

PSA Peugeot Citroen si Renault se numara printre cei mai mari angajatori din Franta, asigurand impreuna cateva sute de mii de locuri de munca.

Restituirea ajtuoarelor de stat era programata pentru anul viitor.

"Rambursarea banilor va fi efectuata din rezervele existente de lichiditate si va permite grupului sa-si reduca datoria bruta si sa realizeze economii importante cu dobanzile", se arata intr-un comunicat al PSA Peugeot Citroen.

Renault a anuntat separat, intr-un comunicat propriu, ca restituirea banilor va facilita reducerea datoriilor si a cheltuielilor cu dobanzile.

Ambele companii au aratat in luna iunie ca vor restitui inainte de termen o parte din imprumuturi.

Actiunile Renault au crescut cu 0,3% in debutul sedintei de vineri la Paris, iar titlurile PSA Peugeot Citroen s-au apreciat cu 0,4%.
Renault este actionarul majoritar al constructorului auto roman Dacia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Top 5 branduri auto cu peste 10.000 de masini noi vandute in Romania