Constantin Lefter, un doctorand al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava (USV), a castigat o bursa de excelenta pentru stiinta si inginerie oferita de Guvernul Frantei cu o tema de cercetare multidisciplinara in scopul fabricarii unor noi tipuri de dispozitive nanoelectrice.

Doctorandul Universitatii sucevene, in co-tutela cu Universitatea "Paul Sabatier III" din Toulouse, se afla printre cei 43 de castigatori ai burselor de excelenta Eiffel oferite in acest an de Guvernul francez, pentru stiinta si inginerie, potrivit reprezentantilor Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava,.

1.400 euro pe luna

Sursa citata precizeaza ca acest grant permite castigatorului un stagiu de 10 luni la universitatea franceza partenera cu o bursa lunara de 1.400 de euro, alaturi de alte beneficii, printre laureatii din acest an aflandu-se doar doi doctoranzi romani.

"Tema de cercetare propusa are un puternic caracter multidisciplinar combinand elemente de inginerie electronica cu elemente de fizica si chimie. Exploatand nevoia continua de miniaturizare a componentelor electronice, proiectul exploreaza proprietatile electrice ale materialelor cu tranzitie de spin in scopul fabricarii unor noi tipuri de dispozitive nanoelectronice", se precizeaza in comunicatul USV, potrivit Mediafax.

Constantin Lefter a absolvit programul de licenta in electronica aplicata de la Universitatea suceveana ca sef de promoție si se afla in cel de-al doilea an al programului doctoral de inginerie electronica sub coordonarea profesorilor Adrian Graur din Suceava si Azzedine Bousseksou din Touluse.

Citeste si:
Pretul energiei electrice pe bursa, foarte aproape de un nou record
Pretul energiei electrice pe...

Sursa foto: Vedere cu Turnul Eiffel/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
ANOFM: 320 locuri de munca vacante in UE