Ti-ai propus sa-ti gasesti un job anul viitor? Urmareste aceste domenii pentru au avut cele mai multe locuri de munca disponibile in 2014 si vor fi la fel de active si in anul care tocmai a inceput.

IT-ul se afla in topul industriile care au inregistrat cele mai multe locuri de munca in 2014, potrivit specialistilor de la companiile de recrutare din Romania. Pe langa acesta, Eugenia Dabu, manager de recrutare la compania Lugera, noteaza si domeniile call center, financiar si meseriile din categoria "gulerelor albastre".

"Domeniul IT ramane in topul domeniilor in care a existat o emulatie mai mare pe piata de HR, cu numar de pozitii de recrutat mai multe decat in 2013. IT-ul deserveste industrii tot mai diverse, de la industria de soft si hardware, telecom, banking si cea a serviciilor BPO. Implicit, in aceste industrii s-au facut cele mai multe recrutari in 2014”, spune Corina Anghel, specialist comunicare la compania de recrutare APT Group.

Si Felix Toma, country manager la compania de recrutare Gi Group Romania, pune IT-ul pe primul loc la numarul de posturi libere de pe parcursul anului. El mai spune ca pe urmatoarele locuri s-au aflat industriile automotive, electronica si logistica.

"Unul dintre domeniile cu cea mai puternica dezvoltare este industria automotive - cei care furnizeaza componente auto pentru marii producatori de automobile. Desi productia de automobile la nivel global nu a crescut semnificativ, tot mai multe firme isi muta facilitatile de productie in zone mai low cost, iar Romania este inca atractiva din perspectiva salariilor. O alta zona aflata mereu in crestere este industria IT, unde majoritatea firmelor de pe piata isi propun sa faca noi angajari sau centrele de suport Shared Services (sau de tip Call Center), care deservesc mai multe tari pe suport IT/Logistica/Financiar/HR/Vanzari", confirma si Serban Mrejeriu, consultant senior in cadrul AIMS Executive Search & Consulting, sediul din Timisoara.

Citeste si:
Șefii români se tem că angajații stau degeaba când lucrează de acasă
Când lucrează de acasă,...

Pe langa IT, si domenii ca telecom, productie/manufacturing, customer care cu limbi straini rare, shared service centers si comert/retail au facut cele mai multe angajari in 2014, sustine Elena Popa, senior HR consultant la compania de recrutare Adecco Romania.

Tu unde ai vrea sa lucrezi?

Sursa foto: Dreamjob/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Angajator: Muncitorii asiatici sunt într-o situație dificilă în România
Setari Cookie-uri