Daca e sa ne raportam la oferta de pe piata muncii, putem spune ca nu vom scapa prea curand de eticheta de capsunari ai Europei. Si asta pentru ca aproape jumatate din cele peste 1.600 de locuri de munca accesibile romanilor sunt in agricultura.

Cea mai mare oferta de locuri de munca vine din Spania, unde sunt cautati 800 de muncitori necalificati pentru munci agricole. Concret, compania spaniola cauta oameni pentru culesul capsunilor. Tot in Spania mai este disponibil si un loc de munca pentru un maseur. In cazul culegatorilor de capsuni salariul este de 40 de euro pe zi, brut, cu un timp de lucru de sase ore si jumatate pe zi, iar banii se incaseaza din doua in doua saptamani.

Incepand cu sfarsitul acestei luni, Slovacia ofera peste 300 de locuri de munca, majoritatea in industria auto, la salarii brute intre 600 si 900 de euro pe luna. Este obligatoriu ca solicitantii viitorii angajati sa vorbeasca slovaca sau maghiara. Angajatorul slovac asigura cazarea si transportul la locul de munca si achita asigurarile de sanatate. Tot in Slovacia sunt disponibile si 30 locuri de munca pentru soferi de camion, platite cu salarii intre 1.000 si 1.500 de euro.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Patronate: Deficitul...
Citeste si: Deficitul de personal va depasi jumatate de milion in urmatorii 5 ani

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
ING Bank Romania creste salariul minim: la cat va ajunge