Cunoasterea limbajelor de programare iti poate aduce un loc de munca bine platit. Domeniul IT&C a devenit unul dintre cele mai atractive de pe piata locala si nu numai, tot mai multi candidati sunt atrasi de salariile si oportunitatile de dezvoltare pe care le pune la dispozitie sectorul acesta.

Exista mii de limbaje de programare, dar unele sunt mult mai populare decat altele. Cand companiile sunt in cautare de noi angajati, acestea se orienteaza catre persoane familiarizate cu limbajul de programare pe care il folosesc, conform Businessinsider.

JAVA: Inventat in 1993 ca un limbaj de programare pentru televizoarele „inteligente”, acesta este in continuare cel mai popular limbaj de programare din lume. Aceasta pozitie este mentinuta si datorita faptului ca limbajul este crucial pentru dezvoltarea aplicatiilor Android.

C: Este unul dintre cele mai vechi limbaje de programare aflate inca in uz comun, a fost creat la inceputul anilor 1970. In 1978, fiind printat primul manual de 800 de pagini intitulat " Limbajul de programare C".

Python: Acest limbaj a aparut in jurul anului 1989 si este extrem de iubit de catre fanii sai pentru codul sau usor de citit. Multi programatori sugereaza ca este cel mai simplu limbaj cu care ai putea incepe.

PHP: Acest limbaj de programare este extrem de comun. Unele persoane estimeaza ca sta la baza unei treimi din site-urile aflate pe web. WordPress, Facebook si Yahoo sunt site-uri mari ce il folosesc.

Visual Basic: Microsoft Visual Basic ( si succesorul sau, Visual Basic.NET) incearca sa faca mai usoara programarea prin intermediul unui element grafic care va permite sa modificati portiuni ale unui program cu ajutorul cursorului.

JavaScript Este un limbaj de programare popular, utilizat in principal in aplicatiile web. Nu are prea multe lucruri in comun cu Java, inafara de nume. O multime de site-uri folosesc JavaScript, insa are parte si de o serie de critici referitoare la incetinirea browserelor de cautare si expunerea utilizatorilor la vulnerabilitati.

R: Este un limbaj de programare ales de catre statisticieni si oricine are de a face cu analizarea datelor. Este un limbaj apreciat de catre cei de la Google.

Ruby: Ca si in cazul limbajului de programare Python, programatorii sunt incantati de Ruby, creat in urma cu 24 de ani, deoarece codul este usor de scris si de citit. De asemenea, la fel de popular este si Rails, care este usor de folosit pentru a crea aplicatii web. Motto-ul oficial al limbajului este „Cel mai bun prieten al programatorului”.

Companiile investesc in centre de dezvoltare din diferite zone ale tarii si creaza numeroase locuri de munca, bine platite, pentru doritorii care vor sa isi faca o cariera in acest domeniu.

Sursa foto: scyther5 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri