Care este cea mai mare slabiciune a ta?

Care este cea mai mare slabiciune a ta?

Multi dintre cei care se afla in cautarea unui job se "lupta" cu aceasta intrebare, insa este mai simpla decat pare. Asemenea altor intrebari legate de personalitate, are scopul de a scoate in evidenta anumite caracteristici ale unui persoane. Cand esti pe cale sa oferi raspunsul, nu trebuie sa uiti ca orice om are slabiciuni, iar daca ti le recunosti pe ale tale vei parea uman. Asta inseamna ca trebuie sa eviti formulari de genul "eu nu am nicio slabiciune", scrie Career Addict.

Cateva moduri in care poti raspunde:

Alege sa vorbesti despre o slabiciune cu care intervievatorul tau sa empatizeze, cum ar fi "schimbul de idei in public".

De asemenea, alege o slabiciune pe care o poti transforma intr-un punct forte. De exemplu, daca recunosti ca esti dezorganizat poate inseamna in acelasi timp ca esti o persoana creativa, iar daca esti timid poti fi vazut ca un tip introvertit, iar genul acesta este dorit in orice birou?

Concentreaza-te pe faptul ca iti recunosti o slabiciune si ca ti-ai propus sa le imbunatatesti.

Foto: alphaspirit, Shutterstock

De ce te-am angaja?

De ce te-am angaja?

Prin aceasta intrebare angajatorul vrea sa afle motivele pentru care ai aplicat la job si de ce esti interesat de pozitia deschisa. De asemenea, il ajuta pe acesta sa afle daca te potrivesti culturii companiei si merge mai departe pentru a afla daca abilitatile, personalitatea si valorile candidatului se potrivesc cu cerintele jobului. Desi pare o intrebare dificila, aceasta ofera oportunitatea candidatului de a vorbi despre un subiect dorit de el.

Raspunsurile la aceasta intrebare pot fi legate de competente, experienta la locul de munca sau, poate cel mai eficient, despre telurile pe care candidatul le are si cum sunt acestea in legatura cu interesul de a lucra pentru aceasta companie. Ca alternativa, poti directiona raspunsul spre unul care s-ar potrivi mai degraba intrebarii "de ce nu te-ar angaja". In acest mod, un candidat poate lasa o impresie buna, daca reuseste sa nu para arogant.

Foto: A and N photography, Shutterstock

Descrie-te in trei cuvinte

Descrie-te in trei cuvinte

Recrutorilor le place foarte mult partea in care iti cer sa vorbesti despre tine, asa ca apeleaza la diferite formulari, precum "descrie-te", sau intrebari de genul "poti sa imi vorbesti despre tine?" "care sunt punctele tale forte?" sau "ce spun prietenii tai despre tine?". Toate aceste intrebari necesita o pregatire anterioara, intrucat cei din companie vor sa afle ce crede un candidat despre sine.

Cea mai buna forma de a raspunde este printr-o serie de adjective prin care candidatul nici nu trebuie sa se laude, dar nici sa isi reduca valoarea in vreun fel.

La aceasta intrebare raspunsul trebuie sa contina un exemplu care la randul sau sa includa adjective prin care sa fie mai convingator. Insa daca nu poti argumenta toate cele spuse vei avea dificultati in a obtine jobul.

Iata cateva adjective pe care le poti folosi: ambitios, increzator, muncitor, sincer, motivat sau punctual.

Foto: Kiosea39 | Dreamstime.com

Sursa foto: kiosea3, Dreamstime