Accepta unul dintre job-urile care ti se ofera

Accepta unul dintre job-urile care ti se ofera

Majoritatea tinerilor au pretentii ridicate chiar si de la primul job, insa realitatea este aceea ca acest loc de munca rareori va fi cel perfect, scrie Business Insider. Atunci cand nu aveti experienta, nu refuzati locuri de munca automat; un job fara prea mari pretentii s-ar putea sa iti aduca noi oportunitati in viitor, mai ales daca te vei dedica acestuia.

Foto: Shutterstock

Fa-ti relatii si cunoaste persoane fata in fata

Fa-ti relatii si cunoaste persoane fata in fata

A cunoaste persoane din diverse domenii reprezinta un avantaj imens pentru toate categoriile de angajati, nu doar pentru cei tineri, asa ca de fiecare data cand ai ocazia largeste-ti cercul de cunostinte si prieteni. De asemenea, vorbim aici de relatii reale, stabilite fata in fata. Retelele sociale, precum Facebook sau LinkedIn, sunt folositoare pentru a cunoaste initial o persoana, insa o relatie va fi mult mai puternica atunci cand intalnesti respectiva persoana in realitate.

Voluntariat

Voluntariat

Cauta mereu oportunitati de voluntariat si incearca sa gasesti o miscare sau o cauza careia te poti asocia. Voluntariatele te vor ajuta sa te simti mai conectat la comunitatea din care faci parte, sa faci networking si vor arata bine in CV.

Investeste in propria educatie si dezvoltare

Investeste in propria educatie si dezvoltare

Cand esti tanar adesea ai mai mult timp liber, dar mai putini bani. Din acest motiv acum este cel mai bun moment pentru a-ti dezvolta o serie de abilitati care iti vor fi folositoare in viitor. Participa la training-uri, la cursuri – in special daca sunt gratuite, si in general profita de orice oportunitate de dezvoltare profesionala pe care locul de munca ti-o va oferi.

Diversifica-ti munca

Diversifica-ti munca

Daca nu ai exact locul de munca pe care ti-l doreai, nu te teme sa incerci noi job-uri. Desigur, schimbatul prea des al locului de munca nu arata foarte bine in CV, insa piata este mult mai libera in ziua de astazi.

Uneori este recomandabil sa incerci job-uri din diverse domenii tocmai pentru a vedea diferentele dintre profesii si pentru a putea decide care ti se potriveste mai bine.

Asuma-ti riscuri

Asuma-ti riscuri

La 20 de ani nu ai prea multe de pierdut, acesta fiind momentul cel mai bun pentru a-ti asuma riscuri. Ai o idee de afaceri? Atunci poate ca nu ar fi o idee rea sa intrii in lumea antreprenoriatului. Vrei sa pleci in alt oras sau chiar si in alta tara pentru a-ti schimba complet cariera? Acesta s-ar putea sa fie cel mai bun moment sa o faci, avand in vedere ca nu ai la fel de multe responsabilitati precum vei avea peste 10 sau 20 de ani.

Preia initiativa

Preia initiativa

De-a lungul carierei vei avea ocazia sa preiei initiativa si sa propui noi concepte, sau sa lansezi noi proiecte. Daca vor fi de succes, te vei putea lauda cu aceste proiecte de-a lungul carierei si le vei putea folosi atunci cand ai nevoie sa iti dovedesti realizarile din trecut.