Transporturi aeriene

Transporturi aeriene

Salariul mediu la nivel national in domeniul transporturi aeriene se ridica in tara noastra la valoarea de 4.545 lei (aproximativ 1.000 de euro).

In 2017, in Romania, activeaza 717 piloti, 52 de comandanti insotitori de bord si 18 comandanti detasament zbor, conform datelor Inspectiei Muncii.

Suma include atat salariile, cat si bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajatii,

Sursa foto: alexey y. petrov, Shutterstock

Extractia petrolului si gazelor

Extractia petrolului si gazelor

Sectorul extractiei petrolului si gazelor este unul generos cu angajatii, care incaseaza un salariu mediu net in valoarea de 4.625 lei (1.014 euro).

Foto: Shutterstock

Intermedieri financiare si asigurari

Intermedieri financiare si asigurari

Angajatii din domeniul intermedieri financiare si asigurari incaseaza un salariu mediu net lunar de 4.724 de lei (1.035 de euro).

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock

Asigurari

Asigurari

In domeniul activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), salariul mediu net se ridica la 5.034 lei (1.103 euro).

Foto: loraks, Shutterstock

Fabricarea produselor de cocserie

Fabricarea produselor de cocserie

Salariul mediu net in domeniul fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se ridica la nivel national la valoarea de 5.096 de lei (1.117 euro).

Foto: Pix One, Shutterstock

IT

IT

Domeniul IT (activitati de servicii in tehnologia informatiei, activitati de servicii informatice) conduce clasamentul industiilor cu cele mai mari venituri ale angajatilor, cu un salariu mediu net in valoare de 5.968 de lei (1.308 euro).

In 2017, numarul IT-istilor din tara noastra se ridica la 70.000 de salariati.

Foto: Pixabay

Sursa foto: Khongtham, Shutterstock