Daca esti in cautare de talente pentru compania ta si simti ca procesul de recrutare este unul greoi, trebuie sa stii ca printr-o evaluare care nu dureaza mai mult de o ora poti afla care sunt candidatii cei mai potriviti. Costurile variaza intre 50 si 200 de euro.

Astfel, pe piata sunt disponibile evaluari prin care, in mai putin de o ora, poti sa afli, printre altele, daca un candidat are capacitatea de a-si face jobul bine, daca se poate adapta in companie sau daca este un tip sociabil si cu o energie debordanta.

"Testarea stilului de gandire, trasaturilor comportamentale si intereselor ocupationale sunt necesare, nu neaparat populare. Cu o astfel de testare, ca filtru de selectie, poti sa faci o predictie foarte buna in ceea ce priveste performanta viitoare a noului angajat", a declarat Marius Barbu, national director la Profiles International si managing director in cadrul Global Test Consultants, companie de servicii in domeniul resurselor umane, specializata in zona de testare/psihometrie si evaluare comportamentala.

CIteste mai mult despre cum se deruleaza o astfel de evaluare si ce alte aspecte interesante poti afla in articolul Recrutarea oamenilor, o cursa contracronometru: cum te asiguri, in mai putin de o ora, ca ii angajezi pe cei mai buni

Citeste si:
5 lucruri importante cand recrutezi si vrei sa scalezi rapid
5 lucruri importante cand...
Sursa foto: stokkete, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Factorii care influenteaza succesul la un interviu