Liderii de succes se disting printr-o competenta surprinzatoare pentru era digitala: Smerenia in invatare. Aceasta trasatura se numara printre caracteristicile care-i deosebesc pe acestia de cei care esueaza sau sunt mediocri, noteaza Revista CARIERE.

Putem oare continua sa ne bazam pe niste teorii ale leadershipului care au fost concepute cu multe decenii in urma si cu mult timp inainte de adoptarea pe scara larga a Internetului? Oare ce anume il face pe un lider sa aiba succes in niste medii de afaceri foarte volatile, precum cele asociate cu schimbarile disruptive? Centrul Global al IMD pentru Transformarea Digitala a Afacerilor a finalizat recent un studiu pe care l-a intreprins pentru a afla raspunsurile la aceste intrebari.

Din cercetare a rezultat un numar de atribute care ii diferentiaza pe liderii de succes de cei care au mai putin succes, printre care se numara: capacitatea de adaptare, un simt clar al viziunii si un nivel ridicat de relationare cu asa-numitii stakeholders interni si externi (grupuri de persoane care fie sunt implicate direct in desfasurarea afacerii companiei si/sau au un interes legitim in desfasurarea ei, fie au influenta asupra afacerii sau sunt afectate de ea - n.tr.).

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
Modestia, integritatea, competenta si viziunea, atributele liderilor
Mesajul Prof. Dr. Robert...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Goana dupa joburi: managerii, cei mai dornici de schimbare