Daca pana in anul 2018, cand venea vorba despre dezvoltarea anagajatilor, mare parte dintre companii plateau pentru programe de training necesare pentru acoperirea nevoilor de baza in performanta angajatilor din executie, in anul 2019, majoritatea companiilor vor programe complexe, care sa aduca performanta in activitatea managementului de mijloc si top al companiei, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Petre Nicolae, Petre Nicolae, seful companiei de training si consultanta CBC Romania.

Wall-Street.ro: Cum caracterizati anul 2019 in industria trainingului? Care sunt cele mai importante schimbari pe care le observati in comportamentul companiilor anul acesta?

Petre Nicolae, CBC Romania: Noi operam pe o piata foarte specializata in care combina trainingul cu programele de consultanta transformationala. Ca atare, operam pe o piata in care acoperim nevoile de performare ale managementului de top al companiei si suntem preocupati de programele pentru top management.

Piata trainingului este una extrem de specializata, trecandu-se de la cursuri generice la cele care sa acopere competentele de baza in exercitarea unei meserii.

Daca pana in anul 2018 majoritatea companiilor achizitionau programe de training pentru acoperirea nevoilor de baza in performanta angajatilor din executie, in anul 2019, majoritatea companiilor au trecut la achizitia unor programe complexe necesare in performarea managementului de mijloc si top al companiei.

Un alt factor important de schimbare este generat de accesul companiilor la programe mai concrete de evaluare a performantelor si atunci, competentele inventariate in urma procesului, sunt mai concrete. Cu alte cuvinte, competentele care trebuie dobandite prin programele de training sunt foarte bine definite.

Participantii sunt foarte implicati in achizitia de competente si asta pentru ca sunt interesati sa acopere nevoile lor de dezvoltare.

Wall-Street.ro: Cum eu evoluat bugetele alocate programelor de training in acest an, in comparatie cu anii anteriori?

Petre Nicolae, CBC Romania: Bugetele de training nu sunt in crestere fata de anul 2018, dar sunt mai corect si mai bine administrate. Fiecare companie isi doreste sa aiba rezultate concrete si atunci focusul lor este pe cresterea eficacitatii programelor de training achizitionate.

Wall-Street.ro: Care sunt cele mai cautate traininguri in 2019?

Petre Nicolae, CBC Romania: Asa cum spuneam programele de training destinate middle si top managementului companiei au devenit foarte specializate si acopera nevoi foarte concrete legate de accelerarea performantelor angajatilor.

  • Managementul comunicarii dintre departamente si posturi
  • Maparea proceselor de business ale companiei
  • Mecanisme de gestionare si accelerare a performantelor angajatilor
  • Realizarea si implementarea unui sistem de evaluare a performantelor
  • Implementarea culturii de mentoring
  • Mecanisme de reorganizare strategica a companiei

Wall-Street.ro: Care sunt cele mai mari provocari pe care vi le ridica piata in acest an?

Petre Nicolae, CBC Romania: Reticenta companiilor de a achizitiona programe de training specializate. Acest lucru este generat de esecurile companiilor in achizitia de programe de training de la companii care nu au sisteme profesionale bine implementate. Cu alte cuvinte, companiile de training promit orice doar ca sa contracteze un program de training, iar rezultatele sunt diametral opuse.

CBC Romania, condusa de Petre Nicolae, este o companie specializata in training, assessment center, consultanta in management strategic, coaching - mentoring, recrutare si head-hunting. Organizatia a rulat anul trecut afaceri in valoare de 950.000 de euro, in crestere de la circa 720.000 de euro in anul 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri