Tot mai multe companii iau în calcul importul de forță de muncă pentru a-și acoperi deficitul de angajați. Este aceasta o soluție? Asiaticii sunt mai disciplinați și nu pleacă după două săptămâni, consideră specialiștii prezenți la evenimentului HR 2.0, organizat de wall-street.ro.

”Părerile sunt împărțite. Avem cazuri în care oamenii veniți la muncă în România s-au acomodat, însă avem și experiențe mai puțin plăcute”, a declarat Aurelian Chitez – Sales Manager Romanian Software.

În ceea ce privește piața de IT, România nu importă forță de muncă din afară pentru că nu este nevoie.

”Indienii sunt singurii care aplică din străinătate, câteodată pe job-uri remote, dar cei mai mulți nu găsesc un motiv suficient de bun pentru a veni să lucreze în IT-ul românesc. Mai sunt și români care lucrează din alte țări pentru companiile din România, tot de acasă”, explică Mihaela Vasile - HR BP- Professional Services Division Cegeka.

Industria HORECA este cea care preferă să angajeze muncitori din Asia, pentru că sunt mai disciplinați.

”Asiaticii nu pleacă de la muncă la scurt timp după angajare, cum se întâmplă în multe cazuri cu angajații români”, este de părere Emanuel Victor Picu (foto), președintele ANOFM.

Evenimentul HR 2.0 Inovație în Recrutare și Retenție are ca obiective generale aflarea zonelor în care organizațiile întâmpină cele mai mari dificultăți și provocări în piața muncii, găsirea de soluții și identificarea de exemple de bune practici. Conferința HR 2.0 este susținută de Lugera, Cegeka, Vastint, Signal Iduna, Romanian Sofware, Global Mobility și Nespresso Professional.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri