Peste 100 de elevi şi profesori din licee agricole româneşti fac schimb de experienţă în Danemarca

84 de elevi și 22 de profesori din Alba, Botoșani, Iași, Ilfov și Mureș își vor îmbogățiexperiența profesională mergând în stagii de practică și schimb de experiență la cel mai mare și mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

În acest an școlar, 84 de elevi și 22 de profesori din 5 licee agricole vor merge în Danemarca pentru stagii de practică în agricultură și schimb de experiență în predarea agriculturii și în managementul fermei didactice. Gazda este cel mai mare și cel mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

Timp de trei săptămâni, cei 84 de elevi de clasa a X-a vor avea ocazia să cunoască și să învețe să folosească cele mai noi tehnologii din domeniul creșterii animalelor și al producției de legume și flori în seră. Ferma didactică a Green Academy Aarhus, în care elevii vor desfășura activitățile de instruire practică, se întinde pe o suprafață de 55 de hectare, având atât producție animală (30 de vaci, 50 de porci, cai, capre, găini etc.), cât și producție vegetală (orz, grâu, porumb, trifoi, legume și flori).

Profesorii vor avea ocazia, pe de o parte, să înțeleagă cum funcționează, cum este organizată și condusă o fermă didactică auto-sustenabilă, aliniată atât din punct de vedere managerial, cât și din punct de vedere tehnologic la standardele din piață; o fermă care concurează pe piață cu oricare altă fermă daneză. Pe de altă parte, profesorii vor învăța despre cum funcționează sistemul danez de formare profesională, cum este organizată și condusă o școală din învățământul profesional și tehnic, cum își atrage elevii și cum se desfășoară activitățile de formare profesională.

Citeste si:
Zeci de licee agricole vor face schimb de experienta cu Olanda
Vesti bune: elevii din 58 de...

”Urmărim să creăm o lume mai bună prin puterea meseriilor, dezvoltând și promovând excelența în meserii și formarea profesională la standarde internaționale. Fundația WorldSkills România invită și alți factori interesați: profesioniști, companii, patronate și sindicate să se alăture parteneriatelor construite deja cu Ministerul Educației și alte instituții educaționale, în clădirea unui ecosistem național de formare a viitorilor meseriași ai țării”, a declarat Victor Dumitrache, director de programe, WorldSkills România.

Proiectul este inițiativa Fundației WorldSkills România și este realizat în parteneriat cu Green Academy Aarhus din Danemarca și cu 5 licee agricole din România:
Liceul Tehnologic Agricol M. Kogălniceanu din Miroslava, Iași
Liceul Tehnologic Agricol A. Borza din Ciumbrud, Alba
Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, Ilfov
Colegiul Agricol Traian Săvulescu din Tg Mureș
Liceul Demostene Botez din Trușești, Botoșani

Primul grup format din 21 de elevi și 7 profesori a treminat stagiul pe 1 noiembrie 2019.
Al doilea grup format din 21 de elevi și 3 profesori începe stagiul pe 9 martie 2020, iar al treilea grup format din 42 de elevi și 12 profesori începe stagiul pe 27 aprilie 2020.

Citeste si:
Retrospectiva de an școlar pandemic. Cum s-a simțit din perspectiva...
Retrospectiva unui an școlar...

Proiectul beneficiază de un sprijin financiar de 305.986 EUR prin Programul Erasmus+, acțiunea cheie 1, pentru proiecte de mobilitate în domeniul VET.

Înființată în 2016, Fundația WorldSkills România contribuie activ la formarea viitoarei generații de profesioniști și de meseriași, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu sprijinul comunității de afaceri.

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri