Acum, mai mult ca niciodată, organizațiile caută să angajeze cele mai bune talente disponibile și să își construiască un brand puternic de angajator. Tehnologia a transformat aproape orice proces în unul mai eficient și joacă un rol din ce în ce mai important și în employer branding. Amenajarea și renovarea birourilor combină, de acum, cele două ramuri. Implementarea celor mai inovatoare tehnologii disponibile are puterea de a transforma spațiile de lucru în puncte de atracție pentru oricine. Din ce motiv? Descoperă în rândurile următoare.

  • Amenajarea birourilor cu ajutorul tehnologiei
  • Spațiile de lucru esențiale în biroul viitorului
  • Așteptările angajaților în noua normalitate

Amenajarea birourilor cu ajutorul tehnologiei

Pandemia a accelerat tehnologia și a remodelat percepția și atașamentul angajaților față de locul de muncă. Statisticile arată că 36% dintre angajati iau in calcul sa isi schimbe jobul in 2022, din motive legate de siguranța biroului sau de sistemul de lucru planificat de angajator pentru anul viitor. În acest context, companiile au tot mai multă nevoie să își întărească brandul de angajator de top, dar și de strategii noi, prin care să își păstreze cei mai buni oameni și să atragă oameni talentați. Pentru a le oferi spații de lucru cât mai sigure, organizațiile ar trebui să ia în calcul implementarea celor mai inovatoare tehnologii în amenajarea și renovarea birourilor.

Retail jobs

Un exemplu de inovație în acest sens este certificarea IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de un proprietar român de spații de birouri. Standardul IMMUNE™ se bazează pe 135 de criterii coerente, tehnologii, dispozitive, echipamente specializate, personal dedicat și facilități noi, care le oferă proprietarilor de clădiri sau companiilor instrumentele necesare pentru monitorizarea și ajustarea stării de sănătate a spațiilor de lucru. În același timp, reprezintă și o abordare eficientă de employer branding. Implementarea certificării IMMUNE™ poate ajuta companiile să-și convingă angajații să revină la birou, spațiul în care productivitatea are cel mai mult de câștigat, dar și pentru a atrage noi talente. Astfel, le oferă încrederea că își vor desfășura activitățile într-un mediu în care sănătatea le este protejată.

Citeste si:
Trenurile elvețiene ajung la timp datorită inovației dezvoltate în...
Trenurile elvețiene ajung la...

👉 Afla de aici totul despre IMMUNE Building Standard™

Spațiile de lucru esențiale în biroul viitorului

Sistemul hibrid de muncă - parțial de acasă, parțial de la birou - face parte deja din viața noastră. Spațiile de lucru comune au rămas extrem de importante în cultura organizațională, iar din biroul viitorului nu ar trebui să lipsească nici zonele în care angajații să se simtă la fel sau chiar mai bine decât la ei acasă, după cum urmează:

  • Sala pentru ședințe și discuții informale - de dimensiuni reduse și cochetă, dotată cu mobilier care să inspire relaxare, care să încurajeze creativitatea din timpul ședințelor de brainstorming;
  • Cafeneaua-birou - reprezintă un spațiu hibrid, cu canapele și fotolii unde angajații să poată savura o cafea sau un ceai, dar și cu mese de lucru și scaune confortabile, de unde oamenii să poată lucra;
  • Zonele de relaxare - amenajate cu fotolii și canapele, în care angajații să se poată destinde în timpul pauzelor;
  • Terasele și spațiile verzi - în care oamenii să poată lua o gură de aer curat și să socializeze;
  • Spațiile tip cabină telefonică - în care angajații să poată purta discuții telefonice private sau să intre în videoconferințe.

Toate aceste spații de lucru au rolul de a crește productivitatea. Bineînțeles, întreg ansamblul care cuprinde aceste zone ar trebui să fie o clădire sănătoasă, care să ofere protecție atât în actualul context, cât și în fața provocărilor viitorului. Standardul IMMUNE™ a fost conceput exact în acest scop și are menirea să îmbunătățească protecția sanitară a spațiilor de birouri.

Citeste si:
Sfaturi pentru angajatori: cum faci un birou pe care angajatii sa...
Sfaturi pentru angajatori:...

👉 Afla mai multe despre misiunea IMMUNE™

Așteptările angajaților în noua normalitate

Noua normalitate a schimbat percepția angajaților referitoare la locul de muncă. Pentru a reveni la birou, angajații simt nevoia să își desfășoare activitatea într-un mediu de lucru în care sănătatea le este protejată. Potrivit unui studiu realizat pe un eșantion de 1.100 de persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, 95% dintre angajați confirmă că birourile în care lucrează au nevoie de mai multe tehnologii inovatoare, iar 60% dintre respondenți își doresc tehnologii avansate care să limiteze impactul riscurilor de sănătate la locul de muncă.

Deoarece strategia de employer branding se axează și pe conceptul de well-being, confortul asigurat angajaților, este nevoie de angajament și responsabilitate față de comunitate din partea organizațiilor. Sănătatea este mai presus de orice și, prin intermediul adoptării unor tehnologii care să le ofere încredere angajaților față de spațiile de lucru, companiile vor avea numai de câștigat.

Citeste si:
Fenomenul ”marea demisie”: 40% dintre angajații români vor cere...
Fenomenul ”marea demisie”:...

👉 Descopera mai multe despre IMMUNE Building Standard™

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri