Vego Holdings (Virtual Environment Generation & Optimization), companie de tehnologie și proiectare în construcții, de la urbanism, arhitectură, structură, la infrastructură și instalații din România anunță că adoptă o săptămână de lucru de 4 zile, inteligența artificială fiind mecanismul care a scurtat munca angajaților.

Compania susține că inteligența artificială poate tăia până la 15% din costurile unui proiect imobiliar. Eficientizarea costurilor se realizează în principal prin reducerea timpului necesar proiectării, reducerea erorilor în proiectare și reducerea timpului necesar pentru obținerea avizelor și autorizațiilor și deblocarea resursei om pentru a se implica în principal în identificarea celor mai eficiente soluții tehnice.

Vego, de pildă a reușit să reducă cu până la 40% durata de timp necesară obținerii avizelor pentru proiectele pe care gestionează pentru clienții săi, folosind inteligența artificială ca instrument de a înțelege mai rapid cerințele autorităților. În prezent, compania derulează peste 100 de proiecte simultan, fiecare cu o durată medie de 9 luni, fiecare cu câte 1.000 de avize, în medie.

Compania estimează că fără utilizarea roboților software, algoritmilor și inteligenței artificiale în procesul de planificare strategică, ar fi fost necesar ca 10% din munca totală depusă să fie alocată procesului de planificare și replanificare a activității, respectiv 1.500 ore lunar pentru fiecare 100 de angajați. Utilizând instrumentele software de inteligență artificială, VEGO reușește să reducă durata procesului de planificare până la 2% din munca totală depusă într-o lună, respectiv 330 ore pentru cei 180 de angajați.

În acest moment, pentru a discuta cu cifre concrete, 20% din cifra de afaceri din acest an a fost realizată utilizând AI și ne propunem ca la finalul anului să atingem 30%. Utilizarea AI ne-a ajutat să avem o zi de vineri liberă pe lună, iar începând din luna august 2023 am trecut la doua zile libere pe lună. Având în vedere eficiența pe care am obținut-o prin implementarea unor soluții mai complexe bazate pe automatizare și AI am decis să implementăm de la 1 septembrie săptămâna total redusă de lucru, de 4 zile pe săptămână (48 de zile de concediu suplimentare pe an).

Virgil Profeanu, fondator VEGO Holdings

Inteligența Artificială nu doar că permite livrarea rapidă și fără erori a proiectelor, dar asigură și respectarea legislației și contribuie la o mai bună înțelegere a acesteia. Prin generarea de documente standardizate, aceasta facilitează procesul de conformare la normele juridice, reducând astfel riscul de nerespectare a legii. Mai mult, Inteligența Artificială poate contribui la dezvoltarea unei culturi organizaționale bazate pe respectarea legii și pe înțelegerea profundă a obligațiilor juridice. Acest lucru poate duce la creșterea încrederii în companie, atât din partea angajaților, cât și a partenerilor de afaceri.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri