Sindicaliștii din Blocul Național Sindical, prin afiliatul său Federația Energetica, anunță că începând cu data de 25 septembrie 2023, orele 24:00, Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanță și menținerea în siguranță a instalațiilor după ce proprietarul a denunțat unilateral contractul cu firma de mentenanță.

La acest moment, barajul de pe râul Mureș din Mintia Sat reprezintă un pericol iminent, iar neexploatarea în condiții de siguranță poate duce la un dezastru pentru satele aflate în aval, cât și la un dezastru ecologic – în condițiile în care termocentrala nu are autorizație de funcționare. Au fost transmise masuri clare de către autorități, dar ignorate complet de către proprietar.

Autoritatile A.N. Apele Române Hunedoara, cât și cele din Județul Mureș au dat dispoziții clare ca barajul să fie supravegheat și exploatat în permanență, 24 din 24, de către personal autorizat. Având în vedere dezastrele care s-au întamplat în ultima perioadă, atragem atenția autorităților competente să ia măsurile necesare deoarece proprietarul termocentralei, Mass Global Energy, ignoră total legislația română, cât și cea europeană făcând o confuzie totală între România și Irak.

De asemenea, depozitul de zgură și cenușă Mal Drept Mureș și depozitul de zgură și cenușă Bejan au rămas fără supraveghere deși aceste obiective trebuie supravegheate în permanență. Instalațiile electrice din Termocentrala Mintia de 6 KV(6000 KW) au rămas fără personal autorizat de întreținere și supraveghere – condiție obligatorie pentru Sistemul Energetic Național.

Sindicaliștii atrag atenția autorităților competente să ia măsuri urgente pentru evitarea unor dezastre și solicită autorităților locale să verifice activitatea societății deoarece pune în pericol siguranța cetățenilor, a mediului și a sistemului energetic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri