IT-ul ramane si in 2008, unul dintre cele mai dinamice sectoare pe piata de recrutari locale, conform specialistilor in HR.
Denumire job: Web Designer

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Web Designer nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de minim 3 ani de experienta.

Salariu: Salariul de pornire este in general de 1.200 - 1.300. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de responsabilitatile care ii sunt atribuite.

Studiile superioare de specialitate sunt obligatorii

Companiile care solicita ca un candidat pentru pozitia de Web Designer pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara. In general experienta minim 1 an in realizarea de site-uri web dar si experienta in HTML, CSS, JavaScript reprezinta un avantaj important atunci cand se aplica pentru o astfel de pozitie.

De asemenea, un bun candidat trebuie sa posede cunostinte de design, compozitie si culoare, manipulare fonturi, machetar, sa dea dovada de creativitate si simt artistic, flexibilitate si adaptabilitate, atentie la detalii, sa cunoasca foarte bine programele de editare grafica Adobe Photoshop / Fireworks.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte la nivel avansat de limba engleza, sa fie disponibil pentru deplasari si sa detina permis de conducere si telefon mobil.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv ce include si plata orelor suplimentare, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si telefon mobil si bonuri de masa.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si notebook.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Web Designer exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Web Designer se numara: crearea si implementarea machetelor grafice originale pentru site-ul companiei in colaborare cu marketingul, managementul si departamentul tehnic, se ocupa de conceperea si realizarea de bannere pentru Internet (gif/jpg/flash) care promoveaza serviciile si produsele organizatiei, realizeaza mai multe variante de machete grafice pentru interfete si bannere web, urmareste criteriile de calitate grafica, functionalitate si optimizare dar si cerintele de marketing pentru realizarea bannerelor. De asemenea, este responsabil de de structura si vizualizarea interfetelor si aplicatiilor web in functie de cerintele proiectului.

Avantaje: Posibilitatea de a pune in aplicare toate cunostintele acumulate si de a lucra exact in domeniul care ii pasioneaza. De asemenea, castigurile suplimentare substantiale reprezinta un avantaj.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, cat si faptul ca trebuie sa fie la dispozitia clientului indiferent de zi sau de ora, in cazul in care apar defectiuni in sistem sunt doar cateva din principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri