Aproape 15.000 de noi locuri de munca vor fi create pana la sfarsitul lunii octombrie prin intermediul unui program finantat din fonduri europene, care prevede acordarea de subventii pentru firmele care angajeaza someri, a declarat premierul Emil Boc.
"Avem la nivel guvernamental un program derulat prin Ministerul Muncii pe baza fondurilor UE, un program de 142 de milioane de euro, din care 61de milioane sunt destinate angajarii persoanelor care sunt in somaj, in sensul ca acele firme care angajeaza persoane aflate in somaj pot sa beneficieze pe o perioada de 12 luni, mergand uneori pana la 24 de luni, de suportarea a 50% din valoarea salariului", a spus premierul la postul public de radio, citat de NewsIn.

Guvernul si Comisia Europeana (CE) au lansat in martie o schema de ajutoare de stat in valoare totala de 133 de milioane de euro, in incercarea de a diminua efectele crizei asupra firmelor. Din cele 33 de milioane de euro, companiile vor primi 56 de milioane de euro sub forma de finantari pentru angajari, 52 de milioane de euro pentru training si 25 de milioane euro pentru imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate in munca.

Marian Sarbu, ministrul muncii, anunta in februarie ca firmele care angajeaza someri, unici intretinatori de familie sau oameni de peste 50 de ani vor primi subventii din partea CE si a Guvernului, care sa acopere 50% din costurile cu salariile pentru noii angajati. "

Vom subventiona timp de 12 luni jumatate din salariile noilor angajati care provin din randul somerilor ce nu si-au gasit un loc de munca in ultimele sase luni, precum si persoanelor care sunt unici intretinatori de familie sau care au depasit varsta de 50 de ani”, afirma ministrul la acea data. De asemenea, Sarbu a mai spus atunci ca firmele care angajeaza persoane aflate in somaj de mai bine de doi ani vor primi subventii pentru 75% din salarii, timp de 24 de luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Peste 1 mil. de contracte de muncă au fost suspendate și încetate
Setari Cookie-uri