Chiar daca numarul ofertelor de munca este scazut raportat la cerera de pe piata, studentii nu se vor putea scuza astfel pentru lipsa de experienta. Angajatorii cauta acum personal cu experienta, in care sa nu investeasca timp si instructaj, astfel incat, campusul ramane cea mai buna modalitate de a invata si de a castiga bani.

Job in campus

Cel mai des intalnite job-uri in campus sunt cele de tehnician IT, pozitii de suport in unele departamente ale universitatii (biblioteca, cantina sau in departamentul care se ocupa cu programul de admitere a noilor studenti). De exemplu, slujba-suport in IT presupune mentenanta calculatoarelor universitatii, devirusarea acestora, updatarea sau instalarea unor programe. Munca in unul din departamentele universitatii presupune activitati de secretariat: ordonarea dosarelor, mentinerea legaturilor telefonice intre viitorii studenti si universitate, postarea de anunturi pe site-ul facultatii etc. Recruiterii sustin ca acest tip de job-uri part-time permit studentior sa acorde atentie studiilor, sa ramana intr-un mediu cunoscut si sa invete sa se organizeze la locul de munca.

Asistent de laborator

Aceasta slujba poate fi o optiune excelenta pentru cei care vor sa aprofundeze domeniul in care lucreaza si pentru cei care urmaresc o cariera academica. Asistentul de laborator este in permanenta conexiune cu profesorii, pe care ii poate accepta ca si mentori, dezvoltandu-si astfel bagajul de cunostinte. In general, in SUA, studentii asistenti de laborator lucreaza part-time, pana la 20 de ore pe saptamana si sunt remunerati cu 8-10 dolari pe ora.

Ingrijitor

Daca studentii se indreapta catre o cariera in domeniul medical, munca part-time ca asistent pentru batrani sau copii poate aduce un salariu decent si aport de cunostinte. Pentru un astfel de slujba studentul va trebui sa ajute persoanele in varsta sa ia medicamentele, sa masoare tensiunea sau sa isi urmeze exercitiile de recuperare. Domeniul sanatatii a fost unul dintre cel mai putin afectate de recesiune, asa incat numarul job-urilor in acest domeniu a ramas relativ constant.

Scriitor

Daca studentul se indreapta spre o cariera in comunicare, experienta poate fi castigata daca se angajeaza part-time sau se ofera sa munceasca voluntar la revista facultatii sau pentru departamentul de comunicare al acesteia.

Recuperator de credite

Departamentul recuperare credite din banci a ofertat in recesiune nenumarate job-uri. Desi poate parea complicat, pentru un student in domeniul financiar slujba ar fi o bila alba pentru CV. Tot ceea ce trebuie sa faca studentul este sa invete sa foloseasca aplicatia prin care se contacteaza clientii si produsele bancare. Apoi acesta trebuie sa anunte clientul ca are de platit rata catre banca si sa ii explice modalitatea de calcul al fiecarei rate.