Miliardarul american Warren Buffett, detinatorul conglomeratului Berkshire Hathaway, este de parere ca scutirile de taxe de care beneficiaza bogatii Americii inca de pe timpul mandatului Bush ar trebui sa fie eliminate cat mai repede, scrie Financial Times
Buffett adauga ca americanii instariti ar trebui chiar sa plateasca taxe mai mari.

“Bogatii vor spune intotdeauna ca daca au mai multi bani vor cheltui proportional, iar apoi totul se va rasfrange asupra celorlalti”, spune Buffet.

Problema scutirilor aplicate bogatilor se regaseste in topul subiectelor care urmeaza sa fie dezbatute in Congresul de la Washington.

Masura reducerii anumitor impozite pentru bogatii din SUA a fost implementata in 2001 de George W. Bush, fostul presedinte american, care a dorit sa incurajeze cresterea economica nationala, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Administratia Obama doreste sa elimine toate facilitatile acordate persoanelor instarite, insa Republicanii au insistat ca scutirile sa ramana in vigoare si pe viitor.

Daca s-ar pastra inca zece ani facilitatile legislative acordate americanilor, SUA va pierde 3.000 de miliarde de dolari, in vreme ce o revenire a regimului de taxare la un nivel similar celui care a fost inainte de 2001 ar diminua deficitul cu 700 de miliarde de dolari.

Buffett, care si-a donat mare partea a averii sale, considera ca inegalitatile intre americani ar trebui eliminate.

“Taxele pentru cei din clasa de jos, clasa medie si chiar si din clasa imediat urmatoare ar trebui sa fie diminuate in continuare, in vreme ce nivelul taxelor pentru oamenii foarte bogati, oameni asemenea mie, ar trebui sa creasca foarte mult. Pentru ca noua (bogatilor – n.red.) ne merge mai bine decat ne-a mers pana acum”, mentioneaza Buffet.

Buffett se numara printre sustinatorii politicilor implementate de Obama, iar Casa Alba a anuntat recent ca miliardarul va primi, la inceputul anului viitor, Medalia Prezidentiala a Libertatii, cea mai importanta distinctie civila din SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri