Baumatic Romania a dotat anul trecut cu aparatura incorporabila apartemente din ansamblurile rezidentiale Parcul Privighetorilor si Saphir Grozavesti.

Cele mai cumparate produse built-in de pe piata locala sunt hotele, urmate de seturile de cuptor si plita dar si de masinile de spalat. Frigiderele incorporabile sunt insa achizitionate de un numar foarte scazut de cumparatori, reprezentand aproximativ 10% din piata de profil, conform estimarilor Baumatic.

"Produsele pentru gatit reprezinta in acest moment cele mai achizitionate electrocasnice incorporabile de pe piata locala, ajungand la aproximativ 90% din totalul pietei de profil”, apreciaza Valeriu Cobaschi, director general Baumatic.

Unul din patru romani care decide sa isi inlocuiasca electrocasnicele de gatit alege seturile formate din cuptor, plita si hota incorporabile, conform unei estimari Baumatic. Spre comparatie, in Europa de Vest insa, trei din patru familii care decid sa isi schimbe electrocasnicele vechi de gatit aleg unele incorporabile.

Prezenta pe piata locala de electrocasnice incorporabile din 2009, Baumatic a raportat anul trecut afaceri de sub un milion de euro, tintind pentru 2011 o cifra de afaceri de 1,2 mil. euro, pe fondul unei industrii care ar putea avansa cu 1,5 mil. euro, pana la valoarea de 31,6 mil. euro.

Citeste si:

Cea mai mare valoare a unei comenzi in 2010 a fost de aproximativ 4.500 de euro, reprezentand o linie exclusivista Ombra alcatuita din cuptor, plita, hota si masina de spalat.

Grupul Baumatic a fost infiintat in 1992 si este prezent in peste 60 de tari din Europa, Asia si Australia.

Baumatic a intrat pe piata din Romania in 2009. In 2010 compania a introdus pe plan local prima masina automata de facut inghetata, prima plita cu gaz cu Touch Control si produsele realizate din inox negru.

Cititi si Seful Baumatic: Sarabanda scaderii preturilor va duce la caderi de capete in piata electrocasnicelor