Reprezentantii Asociatiei Companiilor de Utilitati in Energie (ACUE) vor avea miercuri o intalnire cu oficialii Fondului Monetar International (FMI) in care vor discuta, printre altele, despre eliminarea preturilor reglementate la gaze si datoriile CFR catre distribuitorii de electricitate, scrie Mediafax.
"Principalele teme ale discutiilor vizeaza subiecte referitoare la starea si evolutia pietei de energie din Romania, axandu-se in special pe dereglementarea preturilor finale ale gazelor naturale, liberalizarea pietei si datoriile companiilor de stat catre furnizori, precum cele ale companiei CFR", se arata intr-un comunicat al ACUE.

Un alt subiect al discutiilor va fi cel legat de cadrul legislativ si situatia proiectelor off-shore, considerate a reprezenta un pas important catre independenta energetica a Romaniei.

ACUE a fost infiintata in 2006 de mai multe companii energetice care activeaza in Romania cu scopul de a sprijini concurenta loiala pe piata.

Printre companiile energetice europene prezentate pe piata romaneasca a gazelor si electricitatii se numara OMV (Austria), GDF SUEZ (grup franco-belgian), Enel (Italia), E.ON (Germania) sau CEZ (Cehia).

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern in fata FMI si a Comisiei Europene, preturile reglementate la energie si gaze vor fi eliminate pana in 2015.

Premierul Emil Boc a anuntat, in luna februarie, ca tarifele la energia electrica si gaze vor creste in intervalul 2013-2015, dupa ce Guvernul va elimina preturile reglementate, la cererea FMI, pe baza unui calendar care va fi stabilit pana in septembrie 2011.

Aproape toti producatorii de electricitate sunt obligati de ANRE sa aloce o parte a productie pentru consumul populatiei, la preturi stabilite de Autoritate. De asemenea, gazele produse de OMV Petrom si Romgaz Medias au preturi de productie stabilite de ANRE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri