„Grupul OTE precizeaza ca in prezent nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom, din motive ce tin de continuarea crizei economice din regiune si din Grecia si de actuala strategie financiara a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii. Totusi, daca circumstantele se schimba grupul OTE ar putea sa-si reconsidere pozitia. De asemenea, reprezentantii OTE considera ca viitorul companiilor telecom este dictat de dezvoltarea tehnologiei si de evolutia nevoilor si cererilor consumatorilor. In acest context, propun demararea imediata a operatiunilor de fuzionare a celor doua companii din Romania: Romtelecom si Cosmote”, afirma oficialii MCSI.

In acelasi timp, grecii mentioneaza ca, daca Guvernul Romaniei doreste sa-si monetizeze actiunile partial sau integral prin listare la bursa, va transmite instructiunile potrivite managementului Romtelecom pentru a asista ministerul in acest proces, conform prevederilor din Acordul Actionarilor.

Conducerea OTE a prezentat vinerea trecuta, pe 27 mai, intentiile in ceea ce priveste actiunile Romtelecom pe care le detine statul roman.

In toamna anului trecut, Valerian Vreme, seful MCSI a anuntat ca vrea sa vanda pachetul de actiuni de la Romtelecom sau sa listeze compania pe bursa. Ulterior, acesta a afirmat ca una dintre posibilitati ar fi o fuziune intre Romtelecom si Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala.