Thera Group, unul dintre principalii jucatori de pe piata recrutarii de forta de munca pentru strainatate, estimeaza pentru primele sase luni ale acestui an o crestere cu 50% a cifrei de afaceri si dublarea numarului de candidati care aleg sa lucreze cu un contract de munca legal in strainatate.

Astfel, compania estimeaza pentru primele sase luni ale lui 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 600.000 lei, dublu fata de aceeasi perioada a anului 2010, se arata intr-un comunicat remis de Thera Group..

“Estimarea pentru intreg anul 2011 este la aproximativ 1.000.000 lei. Ne asteptam ca trendul ascendent sa continue pe fondul disponibilizarilor din sectorul bugetar, cat si ca urmare a numarului in crestere de romani care incep sa se orienteze spre un loc de munca mai bineplatit in strainatate”, a declarat Cristian Tudorache, director general al Thera Group.

In ceea ce priveste numarul de candidati inregistrati pentru obtinerea unui loc de munca in strainatate, pentru primele sase luni ale acestui an, estimarea Thera Group este de aproximativ 19.000 de persoane, fata de cei aproape 10.000 inregistrati in aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul aplicantilor s-a dublat fata de aceeasi perioada din 2010, tot mai multi romani cautand o solutie de crestere a veniturilor si de imbunatatire a traiului de viata printr-un loc de munca in strainatate.

Anul acesta, cele mai populare programe de recrutare ale companiei au fost cele de tip Work & Travel pentru Spania si Grecia, cat si locurile de munca oferite in domeniul hotelier sau agricultura.

Multi aplicanti au ales tarile nordice (Norvegia, Suedia si Danemarca) unde cele mai cautate posturi au fost cele de soferi profesionisti, specialisti in domeniul petrolier sau constructii.

Se inregistreaza si o crestere a numarului de locuri de munca disponibile in Marea Britanie, cu ocazia pregatirii Jocurilor Olimpice din 2012. In acelasi timp, angatori germani sunt din ce in ce mai interesati de personal calificat din Romania, in mare parte ingineri si specialisti cu experienta in industrii grele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum recruteaza companiile si cum retin angajatii in prezent?