Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, delegatia a fost condusa de Johnny Lee Hall, vicepresedinte executiv al Exxon Mobil Exploration Company, SUA.

"Cu prilejul intalnirii, cele doua companii au prezentat planurile de actiune si de investitii pe care isi propun sa le efectueze in urmatorii ani in perimetrele concesionate la Marea Neagra, in conditiile existentului acord de concesiune petroliera pentru explorare, dezvoltare si exploatare", precizeaza sursa citata.

In acest context, presedintele Traian Basescu si-a exprimat increderea in obtinerea unor rezultate bune, data fiind experienta Exxon in domeniul forajelor marine in ape de mare adancime.

Citeste si:

Datele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale - ANRM arata ca cele doua companii au incheiat un acord petrolier de explorare pentru un perimetru la Marea Neagra.

Compania OMV Petrom face parte din grupul austriac OMV, iar grupul petrolier american Exxon Mobil este cea mai mare companie petroliera din lume dupa capitalizarea bursiera.