Volumul vanzarilor de gaze naturale ale OMV Petrom (SNP) a crescut in trimestrul al doilea cu 19% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, la 1,05 miliarde metri cubi, iar cererea de gaze din Romania a urcat in aceeasi perioada cu 10%, potrivit Mediafax.
Preturile mai ridicate de import au redus insa marjele de profit in Romania pe segmentul gazelor naturale.

Cei mai mari producatori de gaze din Romania sunt compania de stat Romgaz Medias si OMV Petrom, cu volume la nivelul anului trecut de 5,77 miliarde metri cubi, respectiv 5,16 miliarde metri cubi. Grupul rus Gazprom a livrat in Romania, anul trecut, 2,6 miliarde metri cubi de gaze naturale, in crestere cu 4% fata de volumul din 2009.

In privinta petrolului, productia OMV Petrom a crescut de la 182.000 barili echivalent petrol pe zi la 187.000 barili echivalent petrol pe zi.

"In Romania, initiativele de optimizare a productiei au contrabalansat din nou declinul natural", se spune in comunicat.

Marja indicativa obtinuta de grupul OMV pe rafinare a scazut de la 3,39% la 1,51%, din cauza cresterii pretului petrolului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri