Contractele vizeaza achizitia de asistenta tehnica pentru proiectarea si constructia autostrazilor Arad-Timisoara si centura Arad (2,7 milioane lei), Cernavoda-Constanta (4,16 milioane lei), primul lot din Lugoj-Deva (1,52 milioane lei), Nadlac-Arad (4,08 milioane lei), Orastie-Sibiu (4,57 milioane lei) si Timisoara-Lugoj (4,23 milioane lei).

Valorile contractelor nu includ TVA.

"Aceste proceduri de licitatie fac parte din conditiile impuse prin contractele de finantare semnate de catre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Citeste si:

Potrivit Companiei de Drumuri, firmele castigatoare vor sprijini CNADNR in gestionarea contractelor finantate prin POS-T, in vederea evitarii/diminuarii intarzierilor si a cheltuielilor suplimentare.

Contractele vor fi finantate de la Uniunea Europeana, prin Fondul de Coeziunie din cadrul Programului Operational Sectorial Transport 2007-1012.

Autostrazile fac parte din Coridorul IV pan-european, care incepe in Germania, la Nurenberg, si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.