Furnizorul de servicii medicale private MedLife a anuntat, saptamana aceasta, deschiderea unui laborator de analize medicale la Arad, in cadrul spitalului MedLife-Genesys.

Noul laborator are o capacitate de prelucrare a 1.000 de analize medicale, zilnic, iar peste 70% dintre ele se pot elibera in termen de 24 de ore de la recoltare, potrivit unui comunicat de presa emis de MedLife.

„Deschiderea laboratorului MedLife-Genesys face parte din strategia noastra de extindere si dezvoltare a serviciilor medicale, bugetul total de investitii planificat pentru aceasta perioada fiind de 2 milioane euro”, a declarat Szabo Dan, director executiv spitalul MedLife-Genesys.

Laboratorul ofera servicii din sferele biochimiei, hematologiei si coagularii, imunologiei, microbiologiei, anatomiei patologice, citologiei, biologiei moleculare, toxicologiei, geneticii.

Pana la finalul anului curent, vor fi deschise 50 de puncte de recoltare, care vor acoperi judetul Arad, se mai precizeaza in comunicat.

Romanii merg "la privat" pentru analize medicale

Peste 70% dintre cei care au avut nevoie de serviciile unei unitati medicale private au solicitat analize de laborator, potrivit unui studiu IMAS realizat la cererea MedLife.

Mai mult de jumatate dintre persoanele participante la studiu merg sa isi faca analizele cel putin o data pe an. Dintre acestea, cele mai multe persoane frecventeaza doar o data pe an o unitate medicala pentru analize, conform studiului.

Sondajul a fost realizat in august 2011, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane si reflecta importanta analizelor medicale in cadrul serviciilor medicale accesate de romani.

In februarie anul curent, MedLife a achizitionat 55% din actiunile grupului medical privat Genesys Medical Clinic din Arad, valoarea tranzactiei fiind de 3 milioane de euro.

Spitalul Genesys a fost lansat in 2009. Unitatea spitaliceasca dispune de 3 sali de operatie, departament de terapie intensiva si un numar de 45 de paturi in rezerve de 1-2 locuri, ambulator pentru 30 de specialitati medicale, maternitate si servicii de laborator.

In prezent, reteaua MedLife MedLife este formata din 9 hiperclinici, 8 laboratoare de analize, 4 spitale, 3 maternitati, 28 de centre medicale generaliste si 6 centre cu specializare unica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si