Modelele de urmat in afaceri sunt inversate, iar mediul de business nu este unit si vorbeste pe mai multe voci, crede Mihail Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife si unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori romani.
“Sunt oameni de afaceri, asa zise modele pentru tineri, care inchid firme cu datorii la stat doar ca sa lucreze pe altele, care fac titlu de glorie din a-si plati cu banii jos fotbalistii si lautarii. Perceptia publica este ca acestia au reusit. Adevarata clasa antreprenoriala si de business este diferita si noi trebuie sa explicam acest lucru”, a spus Mihail Marcu, in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro pe care il puteti urmari mai jos.

El este unul dintre fondatorii unei fundatii care va organiza anul viitor un summit romanesc de business - Romanian Business Leaders Summit - RBLS.




In opinia lui Mihail Marcu, Romania ar trebui sa fie mai curata si cinstita in noua economie, iar modelele de urmat in afaceri ar trebui inversate.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

Va fi noua economie mai antreprenoriala? Vezi raspunsul in video-ul de mai jos.





"Sunt atat de multi antreprenori de valoare care nu ies in fata. (…) Daca te duci in America si spui ca esti antreprenor, vei fi privit bine. Hai sa intrebam acelasi lucru pe strada si vom primi urmatoarea replica: Fura, nu avea cum sa reuseasca. Trebuie sa intelegem ca antreprenorii creeaza businessuri, genereaza locuri de munca. Un antreprenor este un mijlocitor intre capital si forta de munca”, mai spune Mihail Marcu.

De asemenea, in opinia sa, mediul de business nu doar ca vorbeste pe mai multe voci, dar chiar sunt oamenii de afaceri rautaciosi unii cu ceilalti: “Au aceasta tendinta de a nu fi uniti. Capra vecinului functioneaza si in business. Oamenii de afaceri ar trebui sa fie mult mai uniti. Ar trebui sa inteleaga ca o voce si o prezenta comuna este absolut necesara in special in fata autoritatilor.”

Membrii clubului Romanian Business Leaders Summit se vor reuni joi, 8 decembrie, la o intalnire inainte de summit-ul de anul viitor.

Ce se va intampla joi, 8 decembrie Joi vom organiza un pre-summit cu aproximativ 70 de oameni de afaceri si executivi de top. Sunt impresionat de persoanele care si-au anuntat participarea. Va fi o prezenta admirabila, cred ca este vorba despre un procent considerabil din PIB. Vom discuta la mese rotunde moderate de membrii board-ului si vom incerca sa punem in discutie problematica romanilor. La fiecare masa rotunda, moderatorul va extrage de la oamenii de afaceri lucrurile care pot fi facute in mod real in Romania. Nu avem nimic pregatit inainte. Fiecare participant vine cu propriile idei, vom avea un sistem de vot electronic, totul va fi foarte interactiv. Apoi, vom obtine cateva subiecte prioritare si in partea a doua sesiunii vom stabili cum fiecare se implica astfel incat sa rezolvam acele probleme. Va fi un mic exercitiu pentru ce se va intampla la summitul din februarie 2012.







Motivatia lansarii unei fundatii a businessului romanesc?
Sunt foarte nationalist in sensul bun. Imi iubesc foarte mult tara. Sunt un colectionar de moneda si harta veche romaneasca. Imi aud baietelul, David, in varsta de 8 ani, care ma intreaba de ce Muzeul Antipa atrage mai multi vizitatori decat Muzeul Armatei. (…) Incerc sa ii insuflu acest romanism. Problema mea e ca peste 5-6 ani o sa se prinda de modul in care noi, romanii, suntem priviti in afara tarii. Multi oameni de afaceri sunt in aceeasi situatie, iar fiecare se intreaba Copilul meu unde va creste?"

Ce parere aveti despre perceptia romanilor fata de antreprenori si manageri? Cum va explicati? Credeti ca se va schimba felul in care opinia publica va percepe mediul de business? Propuneti aici antreprenori si manageri pe care sa ii invitam la INTERVIURILE wall-street.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri