Rompetrol Downstream, membra a Grupului Rompetrol, si-a manifestat surprinderea fata de decizia Consiliului Concurentei de sanctionare a companiei pentru retragerea de la comercializare a produsului Premium E4.

“Consideram ca, in ceea ce priveste Rompetrol Downstream, concluziile raportului de investigatie au fost total nejustificate si nedovedite, iar decizia Consiliului Concurentei de sanctionare este, in egala masura, nelegala si neintemeiata”, se arata in comunicat.

Rompetrol transmite ca activitatile comerciale desfasurate de Rompetrol Downstream au fost efectuate intotdeauna in stricta conformitate cu dispozitiile legale si ca nu a fost informata cu privire la existenta unui plan comun de retragere de la comercializare a sortimentului de benzina Premium E4 si nici nu a aprobat expres sau tacit un asemenea plan comun.

“Grupul Rompetrol a decis sistarea productiei sortimentului de benzina Premium E4 in luna noiembrie 2008, cu mentiunea ca, practic comercializarea acestuia a continuat pana la epuizarea efectiva a stocurilor. Consideram ca argumentele prezentate de companie, atat pe parcursul verificarilor, cat si prin obiectiunile transmise Consiliului si in cadrul audierilor desfasurate in luna decembrie 2011, au demonstrat ca acuzatiile Consiliului sunt cert nefundamentate si lipsite de support”, se mai arata in comunicat.

Rompetrol Downstream este decisa sa conteste in instanta decizia Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei (CC) a amendat companiile petroliere implicate - OMV Petrom, Rompetrol, MOL, Eni si Lukoil cu o amenda totala de 880 milioane de lei. Valoarea reprezinta circa 3% din cifra de afaceri si este de departe cea mai mare amenda aplicata de CC pana acum. Amenda data companiilor petroliere este cea mai mare din Europa. Vezi aici mai multe detalii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
[Infografic] Harta celor mai ieftine benzinarii din Romania