Producatorul si distribuitorul de acumulatori si corpuri de iluminat Sprinter Distribution a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, iar pentru 2006 si-a propus o crestere cu 10 la suta, conform datelor furnizate de companie.
Sprinter Distribution este producator direct pentru corpuri de iluminat de siguranta si acumulatori pentru statii de emisie-receptie, fiind, de asemenea, unul din principalii distribuitori pe piata romaneasca pentru baterii produse in Europa si China.

Potrivit directorului de marketing, Marius Popescu, compania estimeaza in 2006 o cota de piata de 16 la suta pe piata autohtona a bateriilor, mizand pe gama de baterii Foton, o marca proprie, care ar urma sa reprezinte 50 la suta din vanzarile diviziei Electro a societatii.

Pentru promovarea acestei marci proprii, lansata pe piata in 2005, Sprinter Distribution a lansat recent o campanie de comunicare. Bateria Foton Master concureaza in segmentul mediu al bateriilor alcaline, in principal cu Toshiba Alcaline si Duracell Plus.

Reprezentantii companiei afirma ca, pentru piata romaneasca, preturile sunt negociate si stabilite in Romania, spre deosebire de ceilalti competitori, care isi stabilesc politicile de produs si de pret in SUA, Germania sau Japonia.

"Intentionam ca pana la sfarsitul anului sa acoperim suta la suta gama de baterii, inclusiv specialitati. De asemenea, cautam in permanenta improspatarea gamelor de lanterne si incarcatoare, produse pentru care "moda" este foarte importanta", a declarat directorul de marketing al companiei.

Sprinter Distribution este o companie romaneasca infiintata in 1994, impunandu-se pe piata prin distributia bateriilor Varta si Rayovac. in prezent, firma are peste 100 de angajati in opt puncte de lucru, care ofera servicii pentru 6.000 de clienti in 200 de orase din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri