Fondul austriac de investitii imobiliare CA Immo isi va majora capitalul social cu 300 de milioane de euro, pentru a finanta achizitii in Austria, Praga, Varsovia si Bucuresti, potrivit unei hotarari aprobate recent de actionarii companiei, informeaza Mediafax. "Aceasta crestere de capital ar trebui privita in contextul strategiei noastre care vizeaza o expansiune ofensiva", a declarat Wolfhard Fromwald, membru al consiliului de conducere CA Immo. Fondurile CA Immo au fost investite integral, iar sumele din majorarea de capital vor fi alocate in special achizitiilor din Austria, Praga, Varsovia si Bucuresti, pentru care compania se afla deja in negocieri.

La inceputul lunii mai, Adunarea Extraordinara a Actionarilor a hotarat majorarea de capital prin emiterea a circa 14,5 milioane de actiuni. Pretul de subscriere va fi cuprins intre 20,9 euro si 21,20 euro pe actiune. Prin aceasta masura, capitalizarea de piata a fondului va creste de la 930 de milioane de euro la 1,24 miliarde de euro.

Mai mult, actionarii au autorizat conducerea sa realizeze majorari de capital, in urmatorii cinci ani, echivalente cu jumatatea valorii nominale actuale a capitalului. Majorarile de capital vor asigura lichiditati de pana la 620 milioane de euro. La inceptul anului trecut, CA Immo AG a finalizat achizitionarea proiectului imobiliar Bucharest Business Park (BBP), dezvoltat de compania Portland Romania, tranzactie estimata de surse din piata la 50 milioane de euro.