Nivelul total al contributiilor Grupului Rompetrol la bugetul Romaniei in perioada 2007-2012 se ridica la peste 6,6 miliarde de dolari, la care se adauga atat impozitele si taxele platite catre bugetele locale, cat si sumele aferente celor 7.000 de angajati.
Potrivit datelor Ministerului de Finante, numai in 2012 Rompetrol Rafinare (operatorul rafinariilor Petromidia Navodari si Vega Ploiesti) a virat peste 4,6 miliarde de lei (peste 1,3 miliarde de dolari) catre bugetul de stat, suma care plaseaza compania intre cei mai mari platitori de taxe si impozite din tara noastra.

Bugetul este sursa din care statul roman asigura salariile bugetarilor – fie ca vorbim despre profesori, medici sau functionari -, alocatiile copiilor, medicamentele si serviciile sanitare, dar si alte costuri ale institutiilor de stat, cum ar fi investitii sau cheltuielile curente.

Daca am transforma contributiile Rompetrol in salarii pentru profesori, acestea ar acoperi retributiile pe 4 ani ale tuturor dascalilor din Romania sau ale medicilor care profeseaza la noi in tara pe 25 de ani.
Sumele virate in 2012 la bugetul de stat ar putea acoperi plata tuturor alocatiilor copiilor din Romania pe 18 luni.

Cu o prezenta in 12 tari, Grupul Rompetrol reprezinta una din cele mai puternice companii din Romania si un important jucator de profil din regiunea Marii Negre si Marii Mediterane. Parte a KazMunayGas - compania nationala de titei si gaze din Kazakhstan, acesta detine cea mai mare rafinarie din Romania - Petromidia Navodari, peste 1.000 de puncte de distributie carburanti in sase tari (Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania si Georgia), dar si activitati de upstream in Eurasia si Orientul Mijlociu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri