Fabrica de preparate din carne Carman, realizata printr-o investitie de 2,5 milioane de euro, a fost inaugurata, joi, la Urziceni, cele peste 30 de produse din carne de porc si vita fiind disribuite in prezent in zece judete si in Bucuresti, scrie Rompres.

"Investitia a fost realizata printr-un proiect Sapard, circa un milion de euro din fonduri europene, iar restul sumei din credite bancare", a declarat, joi, la deschiderea fabricii, directorul general al societatii
CARMAN SRL si proprietar al fabricii, Constantin Sava.

Noua fabrica se intinde pe o suprafata de 2.400 mp si este construita confrom standardelor de igiena si tehnologie reglementate de UE. Are in prezent o capacitate de 20 tone /opt ore, dar, deocamdata, se produc doar sapte tone /zi. Directorul societatii estimeaza dublarea capacitatii totale, la 40 de tone/zi, in maxim doua luni.

"In prezent, vindem aproximativ sapte tone/zi, dar in momentul in care vom atinge vanzari zilnice de 10 tone vom putea face fata concurentei pentru ca vom veni cu preturi mult mai competitive si cu produse de calitate, ceea ce ne va permite sa ne amortizam investitia in maxim doi ani", a spus Sava.

Acesta a subliniat ca noul val de gripa aviara a contribuit la dublarea vanzarilor.

Produsele societatii din Urziceni sunt realizate in proportie de 70 la suta din materie prima din import (Brazilia pentru carnea de vita si din tarile UE pentru carnea de porc), preturile scazute si calitatea carnii fiind principalele motive pentru care societatea recurge in proportie mare la importuri.

"Odata cu diversificarea produselor vom incerca sa atacam si piata externa, in special cea estica, adica piata Rusiei", a spus Sava, subliniind ca in scurt vor fi fabricate circa 60-70 de produse.

In baza aceluiasi proiect Sapard, directorul general al societatii Carman SRL intentioneaza sa demareze o noua investitie, de circa doua milioane dolari, pentru construirea unei fabrici de salamuri crud-uscate.

Sortimentele actuale produse la Carman sunt produse traditionale romanesti fiert afumate - salamuri si carnati , pastrame, keizer, dar in scurt timp societatea va intra pe piata si cu o gama premium pentru distributia in supermarket-urile din Capitala.

Societatea detine o retea proprie de distributie, un singur magazin in Urziceni si un spatiu inchiriat in Capitala.

"Intentionam sa deschidem cate un magazin in orasele unde ne distribuim produsele", a spus Sava.

Carman a fost infiintata in anul 1992, cu capital integral privat, vechea fabrica fiind in prezent inchisa. Constructia noului sediu al fabricii a demarat in iulie 2005 si a fost finalizata in luna mai 2006, cu doua luni mai devreme decat termenul prevazut in proiect. Compania are in prezent 35 de angajati si este singura fabrica de produse din carne din judetul Ialomita care respecta toate normele europene.

Pentru 2006, conducerea Carman SRL estimeaza o cifra de afaceri de 200 miliarde lei vechi, fata de numai 75 de miliarde lei vechi in 2005. De asemenea, conducerea societatii preconizeaza ca in maxim doi ani investitia va fi amortizata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri