Gabriel Resources cere autoritatilor romane sa reconfirme angajamentul luat si ameninta ca va da in judecata Romania, in cazul in care proiectul exploatarii de la Rosia Montana, aprobat in 27 august de catre Guvern, va fi respins de Parlament.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul corporatiei, Gabriel Resources atrage atentia ca va analiza toate caile posibile de actiune impotriva statului roman, inclusiv inceperea unui litigiu pentru incalcarea mai multor tratate internationale in ceea ce priveste investitiile.

"Cu toate ca Guvernul a aprobat daft-ul proiectului in sedinta din 27 august si sondaje recente au ilustrat o majoritate de sustinere in favoarea continuarii proiectului in Romania, se pare ca Guvernul a instituit proceduri de urgenta pentru a stopa orice dezbatere in Parlament", arata comunicatul companiei canadiene.

Totodata, Gabriel Resources recomanda investitorilor sa fie precauti in tranzactionarea actiunilor, in contextul situatiei actuale.

Premierul Victor Ponta a declarat ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea in regim de urgenta a acestuia la Senat, apoi si la Camera, adaugand: "Si cu asta, basta!".

Citeste si:
Sova: Gold Corporation poate emite pretentii pentru 2 miliarde dolari
Sova: Gold Corporation poate...

Daca proiectul Rosia Montana "va pica", Gold Corporation, compania canadiana din spatele proiectului, va cere despagubiri pentru investitiile facute "din 2005 incoace", puncteaza Ponta. "Vom plati erorile Guvernului Boc care, ca un las, a ascuns contractele cu Gold Corporation la sertar. Basescu le-a oferit canadienilor asigurari continue ca proiectul se va derula deci sunt sigur ca acestia din urma vor cere despagubiri pe care le vom plati noi toti, romanii", a declarat Victor Ponta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si