O data cu listarea AdePlast la BVB, anuntata de companie in cursul zilei de azi, Marcel Barbut isi propune sa atace o noua piata si pune la bataie circa 20 de milioane de euro pentru deschiderea unei fabrici de vata bazaltica.

Nu exista nicio fabrica de vata bazaltica in Romania. Este o nisa de piata foarte profitabila cu o rentabilitate foarte mare. Planuim ca pana la finalul anului sa demaram constructia fabricii pe actuala platforma de langa Ploiesti si pana la finalul T1 din 2015 vrem sa o punem in functiune. Concurenta este foarte scazuta pe acest segment, fiind in prezent numai trei concurenti, a caror volume vandute sunt inca la un nivel scazut”, a declarat Marcel Barbut intr-o conferinta de presa.

Barbut a precizat ca o parte din investitie poate fi asigurata de catre stat.

“O data cu listarea prioritatile noastre si viziunea s-a schimbat. Am depus actele pentru un ajutor de la stat pentru derularea unei parti a investitiei in viitoarea fabrica de vata bazaltica”, a spus Barbut.
Constructia fabricii poate fi finantata din banii obtinuti din listare si fonduri bancare, iar in cazul in care ajutorul de stat va fi aprobat, compania ia in calcul si alte proiecte, precum achizitia de competitori locali.
Potrivit reprezentantului AdePlast piata actuala de vata bazaltica se ridica la 40.000 de tone, echivalentul a circa 33 de milioane de euro.
Viitoarea facilitate de productie pe care AdePlast o va inaugura in 2015 va avea o capacitate de productie de 15.000 de tone.
“O data cu inaugurarea viitoarei fabrici tintim sa vindem cat o treime din piata”, a precizat Barbut.
Pentru fabrica de vata bazaltica pe care omul de afaceri vrea sa o deschida in urmatorii doi ani ar urma sa lucreze circa 120 de angajati.

Investitii in Austria sau Germania

Antreprenorul roman spune ca tinteste achizitionarea unui producator de materiale pentru constructii din Austria sau Germania, strategie prin care isi doreste consolidarea business-ului pentru urmatorii ani.
“Imi doresc de mult timp sa ajung si pe pietele din Vest, iar principalele tinte sunt Austria sau Germania. Ne dorim intai sa solutionam dezvoltarea fabricii de la Ploiesti, pentru ca mai apoi sa ne orientam si catre alte piete.
Potrivit antreprenorului roman, afacerile companiei au inregistrat o crestere de 37,84% in primele noua luni ale acestui an - de la 140 de milioane de lei (32 mil. euro) in ianuarie la circa 194 milioane de lei (43,5 mil. euro) in septembrie si o evolutie a business-ului de 53,67% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut de la 21 milioane euro in septembrie 2012 la 33 milioane euro in septembrie 2013.
Afacerile AdePlast s-au ridicat anul trecut la 41,5 milioane de euro, iar pentru acest an proprietarul companiei tineste un business de peste 50 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri