Asociatiile crescatorilor de animale constituite in fiecare comuna vor primi un sprijin in limita maxima a cate 5.000 euro pentru achizitionarea unui tanc de racire a laptelui, bugetul total alocat acestui program ridicandu-se la 70,8 milioane lei, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, scrie Mediafax.

El a precizat ca ajutorul este rezervat doar acelor producatori care "inteleg" sa se inscrie in asociatii.
Cererile de decontare a costurilor cu achizitionarea acestui echipament de racire a laptelui trebuie depuse, in primele trei luni ale anului viitor, la primarii si directiile Ministerului Agriculturii.
Ministrul a aratat ca masura este necesara deoarece, incepand cu anul viitor, tot laptele produs in Romania trebuie sa fie conform cu normele Uniunii Europene privind numarul total de germeni care determina calitatea si igiena produsului si de celule care prezinta sanatatea animalului de la care provine laptele.
Conform datelor oficiale, in prezent exista inca peste 41.500 exploatatii care au intre 1-5 capete animale si care de anul viitor nu vor mai putea comercializa lapte neconform acestor standarde.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Laptaria cu Caimac intra in 4 retele de retail si extinde exporturile