Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, vineri, la Atelierele Viitorului, organizate de PSD, ca anul acesta a introdus mai multe criterii pentru acordarea contractelor de deszapezire, iar surpriza a fost ca nu a mai venit nimeni la licitatii, scrie Mediafax.

Dan Sova a aratat ca a preluat CNADNR anul trecut, in plina iarna si a facut cu acest prilej si economii de 30% din bugetul alocat pentru deszapezire.

"Anul acesta, cand am facut bugetul, am scot cu 25% mai mic decat cel de anul trecut, din start, si am introdus criterii, de control, de performanta, si am avut o surpriza foarte interesanta. Nu a mai venit nimeni la licitatie. Cand am introdus criterii gen «Domnule, cat dai cu antiderapant, atat platesc, cat deszapezesti, atat platesc», nu a mai venit nimeni la licitatie. Am organizat la licitatii pana am cazut jos, in toate felurile posibile, avem doar 56% din teritoriul national acoperit", a declarat Sova.

El a mai aratat ca se vor da si celelalte lucrari, prin negociere direct, firmelor care deja au castigat licitatii, tot procesul urmand a se finaliza pana in 15 noiembrie.

Dan Sova a anuntat ca, incepand din luna aprilie 2014, se va face licitatie internationala pentru deszapezire.
"Va garantez ca toate firmele europene sau romanesti care vor sa fie platite pentru ceea ce deszapezesc si pentru materialul antiderapant imprastiat si nu vor sa fie platiti pe intelegeri (...) vor veni la licitatii", a spus ministrul Marilor Proiecte.

Bilantul proiectelor de...
Citeste si: Bilantul proiectelor de infrastructura in prima jumatate de an


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Metrorex porneste licitatia pentru metroul Eroilor - Piata Iancului