Gigantul suedez IKEA nu intentioneaza sa deschida o unitate de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate, au raspuns reprezentantii companiei solicitarii wall-street.ro.

“Compania IKEA Group nu are in plan deschiderea unei unitati de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate. Mentionam ca IKEA Group nu detine in prezent nici o unitate de productie in Romania”, au declarat reprezentantii companiei.

Remus Lapusan, care este consilier judetean si presedinte al PSD Cluj, a declarat ca autoritatile judetene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului si mobilei infiintarea unei unitati de productie.

"Suntem intr-o faza destul de avansata si, in momentul in care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, exista un investitor strain care sa vina sa investeasca si sa infiinteze o unitate de productie. Este vorba despre o firma din industria lemnului si mobilei, care va crea circa 400 de locuri de munca. Autoritatile judetene discuta extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafata de 24 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj catre Tetarom. Cred ca in acest an vom realiza extinderea", a spus Lapusan, fara a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.

Surse din mediul economic clujean au declarat ca ar fi vorba despre producatorul suedez de mobila IKEA.

Avem si fabrici nu doar...
Citeste si: Avem si fabrici nu doar malluri: cum a avansat productia din...

Retailerul suedez IKEA a raportat in perioada 1 septembrie-31 august 2013 vanzari de 440 mil. lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de anul trecut.

IKEA lucreaza in Romania cu 40 de furnizori locali care livreaza circa 5% din produsele comercializate in magazinul din Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
[Infografic] Cei mai mari producatori de mobila din Romania