Transelectrica (TEL) a bugetat investitii de peste 1 miliard de euro in retelele de transport al electricitatii, pentru a putea prelua si transmite in intreaga regiune energia electrica livrata de capacitatile de productie existente si de cele viitoare, dar acestea depind direct de proiectele din intreg sectorul energetic.

"Transelectrica sprijina investitiile in sectorul energetic romanesc (...) Planurile sale de dezvoltare, de peste 1 miliard de euro, sunt direct dependente de investitiile in intreg sectorul energetic romanesc, Transelectrica fiind pregatita sa joace un rol activ in regiune", a declarat Carmen Greorgeta Neagu, membru in Consiliul de Supraveghere al companiei de stat, potrivit Mediafax.

Romania nu are nevoie de investitii in proiecte noi de productie a electricitatii, intrucat consumul este redus, iar unitatile disponibile pentru a acoperi cererea sunt substantiale, a declarat joi Carmen Neagu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

"Trebuie evaluata valoarea reala disponibila a capacitatilor de productie a energiei, astfel incat semnalul dat investitorilor sa fie unul corect. In acest moment, pe baza datelor ar parea ca nu sunt necesare capacitati noi, ceea ce nu este adevarat", a spus Neagu.

Consumul zilnic de electricitate la nivel national este asigurat de capacitati de 8.000-9.000 MW.

Dancila: Eliminam autorizatia...
Citeste si: Viorica Dancila: Eliminam autorizatia de constructie

"Nu este nevoie reala de investitii in capacitati noi de productie a energiei. Avem capacitati de peste 21.000 MW disponibile", a afirmat Neagu la un seminar pe tema energiei.

Neagu a adaugat ca, pentru sistemul energetic national, energia hidro este foarte importanta, iar Transelectrica, operatorul sistemului energetic national, "este gata oricand sa sprijine energia hidro".

"Hidroelectrica ne da un mare avantaj pentru ca ne ofera o solutie extraordinara pentru reglaj", a spus ea. Principalii producatori de energie sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, complexele energetice Oltenia si Hunedoara si OMV Petrom.

15% dintre romani au realizat...
Citeste si: Ce analize medicale si-au facut romanii in 2018


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Trotinetele electrice, interzise pe strada in Romania