Comisia de buget-finante din Senat a decis, marti, sa desfasoare o activitate de verificare a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Astfel, de martea viitoare, in prima faza, reprezentantii Consiliului de Coordonare al ASF vor fi instiintati ca trebuie sa restituie banii luati pe prime.

Potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante, Cosmin Nicula, in prima faza, la audieri vor fi invitati cei noua membri din Consiliul de Coordonare, cinci executivi si patru neexecutivi.

"Comisia de verificare se va axa pe doua etape. In prima etapa, pana martea viitoare, cei noua reprezentanti vor trebui sa faca dovada returnarii primelor la casieria institutiei. Dupa aceasta faza, vom intra in etapa de verificare si control asupra ASF", a spus Nicula, citat de Mediafax.

Presedintele Comisiei de buget-finante a explicat ca aceste prime au fost luate in baza unei hotarari date de Consiliul de Coordonare, care, in opinia senatorilor din comisie, trebuie revocata, iar banii trebuie restituiti.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care membrii din Consiliul ASF nu vor restitui aceste prime, Nicula a raspuns: "Vom termina sedinta de verificare a ASF in urmatoarele zece minute".

Citeste si:
Cosmin Nicula, Senat: Cei din ASF sa-si depuna primele pe care si...
Cosmin Nicula, Senat: Cei din...

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat nu a dorit sa comenteze retinerea presedintelui ASF, Dan Radu Rusanu, el precizand ca institutia poate fi reprezentata la audieri in comisie de catre prim-vicepresedinte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ASSAI: Service-urile au ajuns sa crediteze activitatea asiguratorilor