Consiliul de administratie al Enel Green Power a anuntat recent numirea lui Francesco Venturini (foto) in functia de director general, dupa ce Francesco Starace si-a dat demisia din aceasta functie pentru a prelua conducerea companiei italienesti Enel.

“Consiliul de administratie al Enel Green Power si-a exprimat multumirea fata de Francesco Starace pentru munca sa si rezultatele obtinute de companie in timpul mandatului sau, felicitandu-l totodata pentru numirea in functia de director general executiv al Enel S.p.A”, se arata in comunicatul Enel.

In cadrul reuniunii prilejuite de numirea noului director, consiliul de administratie a definit delegarea de puteri in cadrul Enel Green Power. Astfel, puterile acordate directorului general sunt echivalente cu cele din mai 2013.

Fostul director, Francesco Starace, detine un numar de 202.000 de actiuni in Enel Green Power, in timp ce Francesco Venturini nu detine inca actiuni in companie.

Franco Venturini a absolvit Facultatea de Economie si a ocupat pana acum functia de director al zonei America de Nord din cadrul Enel Green Power dupa ce a capatat experienta manageriala in companii din grup. El face parte din grupul Enel inca din 1997, cand a fost numit director al Directorului de Administrare si Controlul Managementului din cadrul Enel S.p.A.

Citeste si:
Sondaj: Un sfert dintre angajatori ingheata salariile in acest an
Sondaj: Un sfert dintre...

Sursa foto: Recrutare, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un nou sef pentru operatiunile Enel
Setari Cookie-uri