Cifra de afaceri a CFR Marfa a crescut cu 8,4% in primele sase luni, la 437,2 milioane lei, iar volumul de marfa transportat de compania feroviara de stat a urcat cu 13% fata de primul semestru al anului trecut, de la 12,6 milioane tone la 13,6 milioane tone.

Ca urmare a cresterii acestor indicatori, CFR Marfa a inregistrat o reducere a pierderilor financiare cu 79% fata de perioada similara a anului 2013, se arata intr-un comunicat al companiei. "Rezultatele pozitive inregistrate de CFR Marfa in perioada ianuarie-iunie 2014 vor fi consolidate si ca urmare a implementarii programului de restructurare si reorganizare, proces aflat la final si care a vizat atat reorganizarea activitatii societatii in functie de noile cerinte ale pietei, dar si o adaptare a numarului de personal la nivelul de activitate curent", potrivit sursei citate, scrie Mediafax.

In cadrul programului de restructurare, compania controlata de stat prin Ministerul Transporturilor a anuntat disponibilizarea a 2.500 de oameni in luna iulie, aproape 30% din numarul total de angajati. Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat ca obiectivul sau principal la conducerea institutiei este aducerea pe profit operational a companiilor din subordine pana la finele anului viitor. CFR Marfa SA este lider pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, cu o cota de aproape 55% la nivelul anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
CFR Infrastructura vrea sa execute silit CFR Marfa si CFR Calatori