Reprezentantii companiei estimeaza un profit brut pentru 2006 in jur de sase milioane de lei, reprezentand jumatate din profitul realizat in 2005, la o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei. "Nivelul ridicat al costurilor provocate de gripa aviara, scaderea preturilor pe piata si a consumului de carne de pasare conduc la scaderea profitabilitatii", a declarat Traian Bulearca, directorul economic al firmei, citat de Mediafax.

In primul semestru al anului, cheltuielile companiei au atins o valoare similara veniturilor. "Vom recupera in a doua jumatate a anului, pentru ca piata si-a mai revenit, consumatorii au constatat ca nu e rau sa cumpere carne de pasare si au incredere in masurile de securitate luate de societati", a precizat Bulearca. Profitul firmei s-a dublat anul trecut, de la un nivel de 5,5 milioane lei in 2004, pe fondul dublarii productiei. In 2005, Avicola Calarasi a consemnat o cifra de afaceri de 98,6 milioane lei, in crestere cu circa 8%.

Si alte companii investesc in biosecuritate

Agricola Bacau, unul dintre principalii competitori ai Avicola Calarasi si lider in industria agricola autohtona, a investit, in 2005, 350 mii de euro pentru asigurarea conditiilor de biosecuritate, alte 550 mii de euro urmand sa fie alocate in acest an.

Agricola deruleaza in acest moment o campanie de informare a consumatorilor privind siguranta alimentara a produselor din carne de pui, investitie estimata la 200 mii de euro. Piata de produse avicole - carne de pasare si oua - s-a ridicat anul trecut la 600 de mil. de euro, in crestere cu 8% fata de 2004.