Dupa recenta criza provocata de gripa aviara, Avicola Calarasi este preocupata de investitii in biosecuritate. Compania a investit in acest an aproximativ un milion de euro pentru biosecuritate, la care se vor adauga inca 500.000 de euro. Totodata, firma va realiza investitii de doua milioane de euro pentru finantarea activitatilor curente.

Reprezentantii companiei estimeaza un profit brut pentru 2006 in jur de sase milioane de lei, reprezentand jumatate din profitul realizat in 2005, la o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei. "Nivelul ridicat al costurilor provocate de gripa aviara, scaderea preturilor pe piata si a consumului de carne de pasare conduc la scaderea profitabilitatii", a declarat Traian Bulearca, directorul economic al firmei, citat de Mediafax.

In primul semestru al anului, cheltuielile companiei au atins o valoare similara veniturilor. "Vom recupera in a doua jumatate a anului, pentru ca piata si-a mai revenit, consumatorii au constatat ca nu e rau sa cumpere carne de pasare si au incredere in masurile de securitate luate de societati", a precizat Bulearca. Profitul firmei s-a dublat anul trecut, de la un nivel de 5,5 milioane lei in 2004, pe fondul dublarii productiei. In 2005, Avicola Calarasi a consemnat o cifra de afaceri de 98,6 milioane lei, in crestere cu circa 8%.

Si alte companii investesc in biosecuritate

Agricola Bacau, unul dintre principalii competitori ai Avicola Calarasi si lider in industria agricola autohtona, a investit, in 2005, 350 mii de euro pentru asigurarea conditiilor de biosecuritate, alte 550 mii de euro urmand sa fie alocate in acest an.

Agricola deruleaza in acest moment o campanie de informare a consumatorilor privind siguranta alimentara a produselor din carne de pui, investitie estimata la 200 mii de euro. Piata de produse avicole - carne de pasare si oua - s-a ridicat anul trecut la 600 de mil. de euro, in crestere cu 8% fata de 2004.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si