Hipermarketul Carrefour din Rahova, al 9-lea operat de companie in Bucuresti va fi unul „verde”, in care consumul de energie si emisiile de carbon vor fi mai reduse. Carrefour Vulcan beneficiaza astfel de aparatura ce reduce consumul de energie electrica si a emisiilor de dioxid de carbon:

  • iluminarea prin LED-uri reduce consumul de energie electrica cu 35%.
  • sistemele de refrigerare reduc emisiile de dioxid de carbon cu peste 900 tone pe an.
  • caldura generata de sistemul de refrigerare este redirectionata catre spatiile de depozitare anexe magazinelor, eliminand nevoia folosirii unor alte surse de energie.
  • zonele de depozitare marfa sunt echipate cu sisteme inteligente de iluminare care favorizeaza, pe timpul zilei, lumina naturala in detrimentul celei artificiale.

Hipermarketul Carrefour, amplasat pe strada Mihail Sebastian, are o suprafata de vanzare de 7.500 mp si 1.200 de locuri de parcare. In magazin va exista o gama de circa 50.000 de produse si o zona gastro care va avea si o parte dedicata copiilor. Magazinul va functiona zilnic intre orele 7:30 si 22:00. Carrefour va pune la dispozitie clientilor din hipermaketul Carrefour Vulcan si microbuze gratuite pe trei rute diferite care sa acopere zonele Ferentari, Piata Rahovei si Sebastian.

In Romania, grupul Carrefour detine 161 de magazine dintre care 26 hipermarketuri 'Carrefour', 80 supermarketuri 'Market', 47 magazine de proximitate 'Express', 7 magazine de proximitate 'Contact' si un magazin de comert online:carrefour-online.ro

Vulcan Value Centre este un parc de retail de aproximativ 25.000 mp de spatii comerciale si peste 1.200 de locuri de parcare. Acesta va fi accesibil atat din Strada Sebastian, precum si din Calea Progresului. Odata cu deschiderea parcului comercial, fondul de investitii NEPI va ajunge la un portofoliu de aproximativ 330.000 mp suprafata inchiriabila in centre comerciale. In prezent, NEPI gestioneaza in Romania centre comerciale precum Ploiesti Shopping City, City Park Constanta, Promenada Mall Braila, Galati Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, Brasov Strip Mall dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview Bucuresti si City Business Centre Timisoara. Pana la finalul anului, NEPI va inaugura Shopping City Targu Jiu, primul centru comercial de tip mall din judetul Gorj.