Societatea comerciala Athenee Palace Bucuresti a incheiat primul semestru din 2006 cu o pierdere neta de 179.000 lei, inregistrand venituri totale de 78.000 lei, se arata intr-un comunicat al companiei citat de NewsIn. Capitalul social al companiei Athenee Palace Bucuresti, care administreaza hotelul Hilton din Bucuresti, este in valoare de 2,12 milioane lei.

Pe pagina web a bursei Rasdaq, ultima raportare privind structura actionariatului Athenee Palace Bucuresti, din data de 20 februarie 2006, arata ca Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) detine 40,92% din actiunile societatii, iar "alti actionari" 59,08%. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru detalii.

In primavara anului trecut, fostul vicepremier al Romaniei, George Copos, a cumparat 52% din actiunile companiei Athenee Palace, care administra hotelul si care era controlata de compania franceza Vivendi.

Potrivit presei, in prealabil, fostul vicepremier se intelesese cu un grup de oameni de afaceri din Cluj sa cumpere impreuna pachetul majoritar al societatii. intelegerea era ca Tehnofrig si Ana Hotels, compania hoteliera detinuta de George Copos, sa cumpere impreuna pachetul majoritar la Hilton si sa fie asociati in procentaje egale. in mai 2005, Copos a cumparat singur 52% din Hilton, pentru aproximativ 18 milioane de euro. Oamenii de afaceri clujeni l-au dat in judecata, cerand jumatate din actiuni, la pretul la care au fost achizitionate de Ana Hotels.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri